Schirilla György a budaörsi óvodákat is érintő nagy futása

(Budaörs, 2014. december 03. – Budaörsi Infó) A Gyermekekkel a gyermekekért program keretén belül Schirilla György 2014. december 17-én Budaörsre látogat, azaz Budaörsön fut. A nagy futásának célállomásai a budaörsi óvodák, ahol az ovisoknak hirdeti az egészséges életmód, a sport fontosságát. 

 

Schirilla György fiatalkorában kerékpárral bejárta Európát, 1992-ben kezdett el foglalkozni a természetgyógyászattal. Édesapja halála után, 1999-ben döntött úgy, hogy ápolja hagyományt és azóta minden télen átússza a jeges Dunát.

2004 januárjában az Esztergom–Párkány közti átúszását 12 ezer ember tekintette meg. Ezenkívül fut is, minden évben több száz kilométert teljesít a beteg gyermekekért. Jógát és masszázst oktat, melyekről számos könyvet is írt.

A Guiness rekordok könyvében előkelő helye van, hisz 26 percet képes nulla fokos vízben lenni.

Schirilla György a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a budaörsi Fillari Team bicikliseivel és a Budaörsi Infó egyik munkatársával fogja majd végigjárni az óvodákat, ahol tart egy kis gyerekjógát, megtornáztatja a kicsiket, mond nekik egy verset, majd pedig mindegyik gyerek kap egy dedikált emléklapot tőle.

A Fillari Team Budaörs Mountain Bike Sportegyesület operatív igazgatója Bölcsföldi Csaba a Budaörsi Infónak elmondta, hogy december 17-én tandem kerékpárral fogják végigkísérni az Egyesület tagjai Schirilla Györgyöt az ovikba.

„A téli hidegben nem sok lehetőség van a kinti sportolásra, ezért megragadunk minden alkalmat. Ráadásul ez egy jó kezdeményezés, György lelkesedése és kitartása pedig mindenki számára példaértékű. Ha egy ilyen híresség tiszteli meg városunkat, úgy érzem, kötelességünk segíteni és melléállni.”

 

schirillagz

Schirilla György és Bölcsföldi Csaba

 

A Budaörsi Agrárgazdasági Bizottság felajánlott 200 kg almát, amit a budaörsi óvodáknak fognak eljuttatni, így nem csak a sport, de az egészséges étkezés is fontos szerepet kap a programban.

Kisberk Balázs, a Bizottság elnöke a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a budaörsi gazdák felajánlották munkájuk „gyümölcsét” a gyerekeknek, hisz az egészséges életmódot nem lehet elég korán elkezdeni.

„A gyerekek szempontjából nagyon fontos, hogy a sport mellett egészségesen is táplálkozzanak. A Budaörsi Agrárgazdasági Bizottság így 200 kiló almát visz majd a rendezvény napján az óvodákba, igazságosan elosztva.”

 

Schirilla György úgy tervezi, hogy Magyarország összes óvodájába ellátogat, hogy hirdesse az egészséges életmód fontosságát a kicsiknek. Az ovis futás utolsó állomása Sopronban lesz, előreláthatólag 2015-ben.

„Efutottam már egyszer a Vatikánba is, ahol  fogadott a pápa! Budaörsön szeretnék az ovisoknak adni egy kis pluszt, hogy lássák, hogy milyen fontos a sport, a kitartás és az egészség.”  – mondta el a Budaörsi Infónak Schirilla György

A program további részleteiről folyamatosan olvashatnak hírportálunkon. Kövessék nyomon velünk ennek a nagyszerű kezdeményezésnek az útját.

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

2 hozzászólás

  1. […] ahogy már korábbi cikkünkben olvashatták Schirilla György úgy tervezi, hogy Magyarország összes óvodájába ellátogat, […]

  2. […] rozmárja 2014. december 17-én országjáró körútja keretében Budaörsre látogatott. Négy budaörsi óvodában járt, ahol arról beszélt a legkisebbeknek, hogy milyen fontos a sport és az egészséges életmód. […]

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.