Nem egységes időpontig fogadják az alkuszok a kgfb felmondását

A három nagy online alkusz közül kettő vasárnap éjfélig, míg egy hétfőn délig vállalja, hogy a meglévő kötelező gépjármű felelősségbiztosítások felmondását eljuttatja a biztosítókhoz – tudta meg az érintett alkuszoktól az MTI.

 

A biztositas.hu és a CLB a nála vasárnap éjfélig feladott felmondásoknál vállalja, hogy hétfőn éjfélig garantáltan eljuttatja azokat az érintett biztosítókhoz. A netrisk.hu viszont a hozzá hétfőn délig eljuttatott felmondásokra vállalja a határidőre való továbbítást.

A jogszabály szerint aki biztosítót vált, annak a meglévő szerződését december 1-jén éjfélig kell felmondania, míg az új szerződést elég megkötni december utolsó napjáig.

Az alkuszok hangsúlyozták: azok az ügyfelek, akik az általuk vállalt határidőig rajtuk keresztül nem mondták fel a szerződéseiket, közvetlenül is megtehetik még hétfőn zárásig a biztosítóknál. Az új szerződések megkötését viszont minden alkusz vállalja december utolsó napjáig.

Az alkuszok adatai szerint eddigi 150 ezren váltottak kötelező biztosítót. Miután az utolsó napokban mindig nagy a roham, így további 50 ezer váltóra számítanak.

Most azok válthatnak kötelező felelősségbiztosítót, akik 2010 előtt vásárolták meg gépjárművüket. Náluk továbbra is január elsején “fordul” a kgfb, míg a később vásárlóknál a vásárlás napja a váltás fordulónapja. A januári váltók körébe a biztosításra kötelezettek valamivel több mint fele tartozik, így a potenciális váltók száma mintegy kétmillió.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.