Putyin: Oroszország nem akar rivalizálni a Nyugattal vagy egy újabb “vasfüggönyt” emelni

Oroszország nem szándékozik rivalizálni a Nyugattal, vagy egy újabb “vasfüggönyt” emelni, mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök a TASS-nak adott interjújában. Megjegyezte, hogy országa kész megvédeni geopolitikai érdekeit, és a saját útját fogja járni.

“Amint Oroszország a lábára áll, megerősödik és deklarálja, hogy joga van megvédeni saját érdekeit külföldön, a Nyugat és vezetőik hozzáállása megváltozik (…) így volt mindig!” –  mondta az orosz elnök, az ukrajnai válság miatt Moszkva és a nyugati országok közötti rossz kapcsolatokra utalva.

Oroszország nem szándékozik elkülöníteni magát a világtól, és új falak építését sem akarja, amelyek körbevegyék. Putyin hangsúlyozta, hogy az Orosz Föderáció megérti egy új “vasfüggöny” hátrányos hatásait reá nézve.

Más nemzetek történelmében voltak időszakok, amikor ezek az országok megpróbálták elszigetelni magukat a világtól, és nagyon drágán megfizettek érte, a gazdaságuk romlásával és összeomlásával, hangsúlyozta az orosz államfő. “Nem fogunk ezen az úton menni semmiképpen, és körülöttünk senki nem fog falat építeni. Ez kizárt!” mondta meggyőződéssel az orosz vezető.

Vlagyimir Putyin nem akar az Orosz Föderáció elnöke maradni élete végéig, de nem zárja ki újraindulását a 2018-as elnökválasztáson, ami hatalmon tartaná 2024-ig, áll a TASS-nak adott interjúban.

(Budaörsi Infó/Tass/Agerpress)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.