Az NFM újabb cégek tulajdonosi jogait kapta meg

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az eddigi 8 helyett 15 cég felett gyakorolja az államot megillető tulajdonosi jogokat csütörtöktől – az erről szóló nemzeti fejlesztési miniszteri rendelet a szerdai Magyar Közlönyben jelent meg.

 

A mostani rendelet a tárcavezető 2012. decemberi rendeletét módosítja. Az eddigi listáról a K’-Art Építész Studió Kft. került le egyedüliként.

Új állami cég a listán a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt., a „Hód” Sport Kft., a Magyar Közút Nonprofit Zrt., a MAHART Magyar Hajózási Zrt., a MAHART – PassNave Személyhajózási Kft., a MAHART-Szabadkikötő Zrt., továbbá a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft.

Eddig is szerepelt a listán az Antenna Hungária Magyar Műsorszóró és Rádióhírközlési Zrt., a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt., a HUNGARORING Sport Zrt., a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft., a MÁV Magyar Államvasutak Zrt., az ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt., valamint az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.