Rendőrségi felhívás a segítségre szorulókért

A téli hideg komoly veszélyt jelent a hajléktalanok számára. Azonban a kedvezőtlen időjárás nem csak a fedél nélkül maradt embereket fenyegeti kihűléssel, hanem azokat a  főként – egyedül élő idős embereket is, akik rossz anyagi- és/ vagy egészségügyi körülmények között élnek és nincs olyan a környezetükben, aki segítséget tudna nekik nyújtani.

 

Az állami-, önkormányzati- és a civil szervezeteken túl az egyes állampolgároknak is nagy szerepük lehet abban, hogy a kihűléses haláleseteket megelőzzük. Mindenki segíthet, ha több figyelmet fordít a környezetében élő idős emberekre és az utcán élő hajléktalanokra.

 

A hidegben az ember nagyon gyorsan – akár percek alatt – kihűlés áldozata lehet, ezért különösen indokolt, hogy odafigyeljünk egymásra.

 

A Budaörsi Rendőrkapitányság kéri, hogy senki ne menjen el a hidegben magatehetetlennek – akár ittasnak- tűnő ember mellett!

Amennyiben ilyen személyt látnak vagy tudomásukra jut, hogy valaki fűtetlen lakásban él, értesítsék a Budaörsi Rendőrkapitányságot a 06-23/505-400-as telefonszámon, illetve tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111“Telefontanú” zöld számán (h.-cs.: 8-16, p.: 8-13), vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

 

Önnek egy hívás, másnak akár az élet!

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.