Közbiztonsági akciók Pest megyében

A Budaörsi-, a Szentendrei- és a Gödöllői Rendőrkapitányság illetékességi területén bűnügyi- és közbiztonsági akciót tartott a rendőrség.

 

A Budaörsi Rendőrkapitányság Pilisvörösvári Rendőrőrs és a Szentendrei Rendőrkapitányság Pomázi Rendőrőrs munkatársai 2014. november 7-én és november 8-án – a Készenléti Rendőrség Légirendészeti Parancsnokság támogatásával, valamint a Pilisi Parkerdő Zrt. Erdőrendészeti Szolgálatának közreműködésével – közösen fokozott ellenőrzést tartottak. Az akció célja a természetvédelmi területeken jellemző bűncselekmények megelőzése, felderítése és az elkövetők azonosítása, elfogása volt.

A pilisvörösvári és a pomázi rendőrök, valamint a társszervek munkáját segítették a Készenléti Rendőrség Légirendészeti Parancsnokság munkatársai, akik helikopterről figyelték a területet és azonnal jelezték a földön ellenőrzést végző kollégáiknak, ha jogsértést észleltek. A nehezen megközelíthető területekre való eljutást könnyítette meg az akció időtartama alatt a Globserver Kft. által – együttműködési megállapodás keretében – biztosított Polaris Ranger típusú terepjáró.

A rendőrök 6 személyt vontak intézkedés alá.

A Budaörsi Rendőrkapitányság Törökbálinti Rendőrőrse és a Pilisi Parkerdő Zrt. 2014. november 9-én – mezőőrökkel és vadászokkal közösen – erdőrendészeti akciót tartott. Törökbálinton, főként az Idamajor és Hosszú-rét területrészen az elmúlt időszakban megnövekedett az erdős területre engedély nélkül behajtó járművek száma. Ezen jogszabálysértések visszaszorítása, valamint a természetvédelmi területeken jellemző bűncselekmények megelőzése, felderítése és az elkövetők elfogása volt az ellenőrzés célja. A nehezen megközelíthető területekre való eljutást segítette az akció időtartama alatt a Globserver Kft. által – együttműködési megállapodás keretében – biztosított Polaris Ranger típusú terepjáró.

A Gödöllői Rendőrkapitányság szintén közbiztonsági akciót tartott 2014. november 9-én a falopások és terménylopások, valamint egyéb vagyon elleni bűncselekmények megelőzése érdekében. A gödöllői rendőrök munkáját segítették a Készenléti Rendőrség Légirendészeti Parancsnokság munkatársai, polgárőrök, a Pilisi Parkerdő Zrt. erdészei, valamint mezőőrök.

A rendőrök és a társszervek 60 gépkocsit és 95 személyt ellenőriztek, 9 helyszíni bírságot és 2 közigazgatási bírságot szabtak ki, valamint 2 főt figyelmeztetésben részesítettek.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.