Bankszövetség: a devizahiteles ügyfeleknek egyelőre nincs teendőjük, a bankok majd tájékoztatnak

A banki elszámolással és a forintosítással kapcsolatban az ügyfeleknek egyelőre nincs teendőjük, ha az összes vonatkozó jogszabály és MNB rendelet elkészül a bankok minden ügyfelet pontosan tájékoztatni fognak. Az átszerződésekkel 2015 harmadik negyedévének végére végezhetnek a bankok – mondta Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára hétfőn a Duna Televízió Közbeszéd című műsorában.

 

A főtitkár kifejtette, a bankszektor ezt követően felkészül arra, hogy a forintosítást és a fair banknak megfelelő új szerződéseket és az elszámolást elkészítse. Az a törekvésük, hogy egy ügyféllel csak egyszer kelljen találkozni, ezért nagyfokú automatizmusra törekszenek. Úgy vélekedett, a bankszektor operációs lehetőségét figyelembe véve, az összes munkatárs átcsoportosításával 2015 harmadik negyedévének végére végezhetnek a bankok az átszerződésekkel.

Arról, hogy a forintosítással ki fog jól járni, kifejtette: “aki bízott a kormányban és bízott a bankszövetségben, tehát fizette mindig rendesen a hiteleit, és belépett az árfolyamgátba a lakáshitelesek közül, ők fognak a legjobban járni”. Ezt azzal magyarázta, hogy akik az árfolyamgátba beléptek, kaptak a kormánytól és a bankoktól is valamennyi kedvezményt, és a kormánytól kapott kedvezmény “extra módon” megmarad nekik.

A banki operáció a főtitkár szerint a jövő év negyedik negyedévében szabadulhat fel,  akkortól koncentrálhatnak a normál üzleti működésre és futhat fel a hitelezés.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.