Ausztriában jártak a budaörsi tűzoltók

(Budaörs, 2014. november 11.- Budaörsi Infó) 2014. november 7-8-9-én a budaörsi Tűzoltó Egyesület munkatársai Ausztriában, St. Pölten Wagramban jártak Márton nap alkalmából. 

 

Petró Tiborral a Budaörsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnökével beszélgettünk az utazásról, és a külföldi tűzoltóságok felszereltségéről. A wagrami tűzoltósággal már évek óta jó kapcsolatot ápol a budaörsi tűzoltóság, és 5 év múlva szeretnék az egyik kombinált autójukat megvásárolni, hisz Ausztriában 25 év után a kint használt tűzoltó autókat eladják.

 

st_polten_tuzoltosag

 

“Ez a kombinált autó műszaki beavatkozásra is alkalmas,  Budaörsön  nagy szükség lenne egy ilyen járműre, hisz amikor egy fa okoz egy balesetet, vagy a lakótelepen történik káreset, akkor a beavatkozásokat csak hagyományos létráról tudjuk végre hajtani, ami nem túl korszerű” – mondta el Petró Tibor.

 

st_polten_tuzoltosag2

A hétvégi látogatás kiváló alkalom volt arra, hogy a budaörsi csapat új tapasztalatokra tegyen szert, és megismerkedjen a legújabb technikákkal. Az wagrami önkéntes tűzoltóság az állami támogatásoknak köszönhetően lehet olyan jó helyzetben, hogy a szakmai felszereltsége kiemelkedő.

 

st_polten_tuzoltosag5

Mi az amiben hasonló és mi az amiben különbözik a wagrami tűzoltóság a budaörsitől?

“Ami közös, hogy ők is önkéntes alapon végzik a munkájukat. Ami más, hogy ott máshogy szervezik a tűzoltóság rendszerét. Amíg nálunk van egy tűzoltóság egy technikával, addig náluk van 17 alállomás, alállomásonként különböző technikai felszereltséggel.”

 

st_polten_tuzoltosag6

 

A jármű megvásárlásáig azonban van még bőven feladat a budaörsi tűzoltók előtt. A következő években a tűzoltóállomást szeretnék felújítani. Reméljük, hogy hamarosan ezekről a munkálatokról is beszámolhatunk.
(Budaörsi Infó)

 

facebook:

1 Komment

  1. […] években szeretnénk felújítani a tűzoltóság egyik részét, és 5 év múlva szeretnénk Ausztriából egy kombinált autót behozni, ami magasból mentési beavatkozásra is alkalmas. Budaörsön  nagy […]

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.