Császárné Kollár Tímea: Nyilván nem Budaörs a kormány szíve csücske

(Budaörs, 2014. november 10. – Budaörsi Infó) A 2014. évi önkormányzati választásokat követően megalakult a képviselő-testület Budaörsön is. Felálltak a bizottságok és megválasztották az alpolgármestereket is. Császárné Kollár Tímea a Jobbik képviseletében került be ismét kompenzációs listáról a képviselő-testületbe. Az újonnan felállt testületről és terveiről kérdeztük.

 

Mit gondol a most felálló képviselő-testületről? Ön szerint mire lehet képes Budaörs a jelenlegi vezetéssel, esetleg származhatnak-e hátrányai vagy előnyei a testület összetétele miatt?

„Természetesen én annak örülnék, ha Magyarország minden képviselő-testületében többségben lennének a nemzeti, keresztény értékrendet valló képviselők. Nagyon rossz érzés volt, hogy az alakulóülésen az eskütételek után szinte alig lehetett hallani a fogadalmat: Isten engem úgy segéljen!

Nem vagyok optimista… Már most látható, hogy az önkormányzatoktól forrásokat von el a kormány, és nyilván nem Budaörs a kormány szíve csücske, de az is sci-fi, amit a polgármester és csapata hirdet, hogy ‚szigetként’ tartani tudjuk a város színvonalát függetlenül a kormányzati döntésektől. A távközlési adóról sem gondoltuk, hogy egyik pillanatról a másikra központilag osztják el az ebből az ágazatból befolyt iparűzési adót.”

 

Mit gondol, mi lehet a BFE sikerének kulcsa, hogy mind a 10 képviselőjelöltjük a testületbe került?

„Budaörsöt nagyon sok kormányzati döntés hátrányosan érintette (járási központ, iskolák államosítása stb.), amelyen a helyi Fidesznek nem sikerült javítania, többek között. Összességében úgy látom, hogy a BFE sikerének nincs kulcsa, amikor valaki ilyen arányban nyer, akkor valaki viszont óriásit vesztett.”

 

Ön szerint mi lehetett az oka annak, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom képviselőjelöltjei közül csak ön került be a testületbe?

„A választási rendszer sajátosságai. Hiába javítottunk listán, hiába szerepeltünk hasonlóan, mint a parlamenti választásokon, a rendszer a győztest hozza még jobb pozícióba. Egyébként a mi környékünk nem a Jobbik fellegvára (még), amiről eddig már sokszor szó volt.”

 

Milyen tervei vannak a következő 5 éves ciklusra vonatkozólag, ön szerint mi az, amit ebből meg is tud majd valósítani?

„A terveket el lehet olvasni a programunkban, a megvalósítás sikerességét, meg majd meglátjuk, nyilván erősen függ a BFE hozzáállásától.”

 

Ön szerint Budaörs életében milyen változások várhatóak a következő öt évben?

„Nem számítok pozitív változásokra, mi továbbra is mindent meg fogunk tenni azért, hogy az itt élők elégedettek legyenek a helyi Jobbik munkájával.”

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.