Címlap – Budaörs szigetváros

(Budaörs, 2014. november 9. – Budaörsi Infó) Az önkormányzati választás lezárult és Budaörs ismét bebizonyította, hogy különbözik az összes többi településtől. A polgármesterrel együtt 15 tagú testületbe a tíz választókörzetből tízen a Budaörs Fejlődéséért Egyesület (BFE) képviselőiként jutottak be, a listás helyekből hárman a Fidesz–KDNP, egy fő pedig a Jobbik Magyarországért Mozgalom képviselőjeként lett a testület tagja. (A napokban kerül a novemberi Budaörsi Infó a postaládákba, ezt a Címlap-írást a címlapon találják!)

Wittinghoff Tamás elkezdte 25-dik évét a polgármesteri székben, és az együttműködés szellemében szeretné vezetni a várost.

A nagyarányú győzelem nagy felelősséggel jár, a nyertes csapat lépéseit árgus szemmel fogják figyelni minden oldalról.

A város politikai térképe a választások után nagymértékben átrendeződni látszik.

A függetlenek próbálkozása kudarcba fulladt, sem polgármesterként, sem képviselőként nem tudtak eredményt elérni. Laczik Zoltán (MSZP) külső bizottsági és megyei tisztségeket kapott. A budaörsi Jobbik ugyanazt az eredményt produkálta mint négy évvel ezelőtt: listáról egy képviselőjük került be a testületbe, Császárné Kollár Tímea személyében. Az alakuló testületi ülésen kiderült, hogy a Fidesz–KDNP lista első három helyén szereplők (Kálóczi Imre, Sánta Áron, Török István) visszalépnek és mandátumaikat Gáspár Béla, Löfler Dávid és Sokolowski Márk kapják.

A helyi Fidesz–KDNP vezetősége a nemvárt vereséget követően lemondott, hogy a szervezetük új arcokkal épülhessen újjá. A helyi KDNP nevében Sánta Áron közleményt adott ki, amelyben a választási vereségért gyakorlatilag a helyi Fideszt teszi felelőssé. Török István az elvesztett választás után megyei szinten bizottság-vezetői tisztséget kapott. Kálóczi Imre Wittinghoff Tamás polgármester felkérésére alpolgármester lett.

Az országban egyedülálló választási eredmények egyfajta „szigetvárossá” tették Budaörsöt. Reméljük, hogy nem egy új Atlantisz született!

budaorsiinfonov4

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.