Egy város múltja, jelene és jövője elevenedik meg az első budaörsi építész szüreten

A budaörsi családok és a Pest megyei város jövőjét alakító tervezők, építészek kötetlen keretek közötti “összeismertetését” tűzte ki célul az első budaörsi építész szüret, melyet szombaton rendeznek a Zichy-majorban.

 

A polgármesteri hivatal főépítészi irodája és a Húsznegyven (2040) Budaörsi Fiatal Építészek Műhelye Egyesület által fémjelzett programon tematikus építész- és fotókiállítás, beszélgetések, gyerekprogramok váltják egymást, de lesz “épület felöltöztető” workshop is – mondta az MTI-nek Nagy Ildikó Emese, az önkormányzat sajtóreferense.

A rendezvényre nemcsak a szakmabelieket, hanem a Budaörs jövője iránt érdeklődő laikusokat is várják, akik a kiállított 71 tabló alapján építészeti kulisszatitkokba is bepillanthatnak. 13 tabló a világ egyik legjobb épületfotósa, Bujnovszky Tamás budaörsi munkáit mutatja be, míg a többi a város jelentős kortárs építészeti beruházásairól szól, illetve a folyamatban lévő projektek építészeti terveiből kínál válogatást – magyarázta a sajtóreferens.

E projektek közé tartozik például a buszpályaudvar átalakítása, a lakótelepi közösségi ház felújítása, a játszótér- és iskolabővítés, vagy az új nyugdíjasklub létrehozása. A nap további részében Mártonffy István főépítészt a város jövőjéről kérdezheti a nagyközönség, s a kiállító építészekkel is lehet majd találkozni.

A gyermekek eközben dobozokból készített nagyméretű térinstallációkra rajzolhatnak, maketteket rakhatnak össze vagy filmvetítésen vehetnek részt.

A budaörsi szüret megálmodója Dobos Botond építészmérnök, illetve a 2040 Budaörsi Fiatal Építészek Egyesületének tagjai a szüret-elnevezéssel azt kívánják jelezni, hogy itt az ideje az elmúlt években termett sikerek learatásának, s a következő esztendők építészeti szempontú előkészítésének – fogalmazott Nagy Ildikó Emese.

Hozzátette: a gyerekek vizuális nevelését és a fiatal tervezők népszerűsítését is segítő programok befejezéseként könnyűzenei koncerteken szórakozhatnak a vendégek.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.