„Látni és látszani” kampány a Budaörsi Rendőrkapitányságon is

A budaörsi rendőrök a kerékpárosokat és az autósokat ellenőrizték. A Budaörsi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya fokozott ellenőrzést tartott 2014. november 5-én a kapitányság egész illetékességi területén.

 

Az akciót a 2014. október 2. és december 15. közötti időszakban meghirdetett „Látni és látszani” elnevezésű országos kampány keretén belül, az őszi-téli hónapokban jellemző korlátozott látási viszonyok miatt bekövetkezett személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek megelőzésére szervezték.

Az ellenőrzés alatt a járművek sebességét, a gépjárművezetők alkoholos befolyásoltságát, a passzív biztonsági eszközöket – úgy, mint a biztonsági övet, biztonsági gyermekülés használatát, a bukósisakot – és a gépjárművek műszaki alkalmasságát ellenőrizték.

Az akció célja a jogsértők kiszűrése és felelősségre vonása volt. Budaörsön a kerékpárosokra is odafigyeltek a rendőrök és ellenőrizték a kötelezően előírt, biztonságos közlekedéshez szükséges felszereléseket.

Az akcióban résztvevő rendőrök az ellenőrzött személyeknek láthatósági mellényt és karkötőt, kerékpárra szerelhető első és hátsó világító eszközt adtak át.

 

latni_Es_latszani2

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.