Figyelem! – Változik a forgalmi rend a Budaörsi és a Fehérvári úton

2014. november 4-étől a Budaörsi úti új közúti csomópont építésének újabb üteme kezdődik, amelyhez kapcsolódva a Rahó utca és a Sasadi út között a kifelé vezető útpálya egyik sávját a befelé jövő oldalra helyezik át, az autóbuszsáv pedig ideiglenesen megszűnik. Az M1-es és az M7-es autópálya felé közlekedőknek elsősorban a legbelső forgalmi sáv használatát javasolja a Budapesti Közlekedési Központ.

A kulcsfontosságú Budaörsi úti új, kétszintes közúti csomópont kiépítése az M4-es metróprojekt részeként megvalósítandó fejlesztés, mely elősegíti majd a kelenföldi (az Etele téri és az őrmezői oldalon létesülő) intermodális csomópont, általa pedig az M4-es metróvonal elérését.

November 4-étől, keddtől a Budaörsi út agglomeráció felé haladó oldalán a Rahó utca és a Sasadi út között a két szélső forgalmi sávot lezárják az új közúti csomópont építéséhez szükséges közműmunkák miatt. A városhatár felé tartó forgalom számára három sáv áll majd rendelkezésre: a munkaterület melletti kettő, továbbá egy, a befelé haladó útpályára áthelyezett forgalmi sáv. Az új forgalmi rend miatt felhívjuk a járművezetők figyelmét: a torlódások elkerülése érdekében fontos, hogy a Rahó utcánál kifelé irányban a helyes sávot válasszák ki.

budaorsi_ut_utepites_2014nov5_01

Az M1-es és az M7-es autópálya felé közlekedőknek elsősorban a legbelső – a befelé haladó útpályára áthelyezett – forgalmi sáv használatát javasoljuk.

A középső sávon mind az autópálya, mind a Budaörsi út elérhető.

A korábbi autóbuszsáv helyén, a szélső forgalmi sávból csak a Budaörsi út felé lehet továbbhaladni.

 

budaorsi_ut_utepites_2014nov5_00

A munkaterület hosszúsága miatt a Pannonhalmi utat és a Sasadi utat csak a szélső sávból lehet megközelíteni, és a Sasadi útról, a Bozókvár utcából, a Pannonhalmi útról, valamint a Rahó utcából sem lehet közvetlenül felhajtani az M1-es és az M7-es autópálya kivezető szakaszára, csak a Budaörsi út–Egér út útvonalon keresztül. A besorolási lehetőségről jelzőtáblák és az útpályára festett útjelzések is tájékoztatást adnak. A Budaörsi úti leágazásnál a belső forgalmi sávból 2 sáv nyílik az autópálya felé, így innen továbbra is 3 sáv vezet kifelé az autópályán a munkaterület végéig.

A munkaterület mellett az autóbuszsávot ideiglenesen megszüntetjük, amely forgalmi torlódás esetén megnövekedő menetidőhöz vezethet az arra közlekedő járataink, az 53-as, a 88-as, a 139-es, a 140-es, a 140A, a 150-es, a 239-es, a 253-as, a 258-as, a 258A, valamint a 272-es busz közlekedésében. A gépkocsivezetőket kérik, hogy a segítsék az autóbuszok sávváltását.

Az 1-es villamos dél-budai szakaszának építéséhez kapcsolódva a XI. kerületi Fehérvári út és Hengermalom út csomópontjában 2014. november 4-étől, keddtől újra lehet balra kanyarodni a Fehérvári útról az Etele útra a városközpont felé haladó irányban.

A balra kanyarodó sávot napközben alakítják ki, ezért a 114-es és 214-es autóbusz november 5-én, szerdán az első járat indulásától újra az eredeti útvonalán közlekedik.

A Fehérvári úton kifelé haladva továbbra sem lehet még a Hengermalom út felé kanyarodni, a Hengermalom út Fehérvári út és Szerémi út közötti szakaszán is csak a tömegközlekedési járművek és a célforgalom közlekedhet.

(Forrás: BKK)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.