Bővült a BKK-automaták termékkínálata

További termékekkel bővült a BKK új jegy- és bérletkiadó automatáinak kínálata, melyekből mától újabb, a közösségi közlekedés igénybevételéhez szükséges jegy- és bérlettípusok vásárolhatók meg. Ezentúl automatákból is megvehetők a félhavi bérletek, az 50 és 90%-os kedvezményű környéki helyközi vonaljegyek, az 50 és 90%-os kedvezményű hévmenetjegyek, valamint a kerékpár- és a kutyabérletek.

 

A készülékek termékkínálata tehát megegyezik a pénztárakéval és az ügyfélcentrumokéval, ezáltal teljes mértékben alkalmasak a vásárlók maradéktalan kiszolgálására. Ügyfeleinknek csupán olyan ügyek elintézéséhez kell felkeresniük az ügyfélcentrumokat, mint például információkérés, a MOL Bubi használatához kapcsolódó regisztráció és tájékoztatás, a teherforgalmi behajtási díj fizetése és tájékoztatás vagy a talált tárgyakkal kapcsolatos ügyintézés. A 300 új korszerű jegy- és bérletkiadó automatából eddig 205 darab már üzemel. Telepítésüket folyamatosan végezzük, terveink szerint idén 270, legkésőbb 2015 elejére pedig mind a 300 automata üzemben lesz.

Az agglomerációból Budapestre utazó ügyfeleinknek jelent nagy könnyebbséget, hogy az 50 és 90%-os kedvezményes, környéki helyközi vonaljegyek, valamint a hévmenetjegyek már az automatákból is megválthatók. A fejlesztésnek köszönhetően ügyfeleink a nap 24 órájában kényelmesen vehetik meg az utazáshoz szükséges  jegyüket és bérletüket az agglomerációs települések több pontján.

 

Kerékpárbérlet

A kerékpárbérlet – a félhavi, a kiegészítő heti és a nosztalgiabérletek kivételével – valamennyi bérletfajtához váltható. A vásárlás időpontjában a kerékpárbérletre nyomtatják az azzal együtt használt bérlet sorszámát és a kerékpárbérlet érvényességi idejét. A kerékpárbérlet utólag is megvásárolható, azonban érvényességi ideje ebben az esetben is csak azon bérletszelvény lejáratának időpontjáig tart, amelyikhez azt vásárolták. Negyedéves, szemeszterre szóló vagy éves bérletekhez – természetesen a bérlet érvényességi idején belül – tetszőleges kezdőnappal vehető meg.

Kerékpárt szállítani csak a BKK Zrt. által kijelölt és bicikli piktogrammal ellátott járműveken lehet, a kerékpárbérlet a közigazgatási határtól függetlenül az adott járat teljes vonalhosszán érvényes.

 

Kutyabérlet

A kutyabérlet szintén tetszőleges kezdőnappal váltható,  de az utasnak saját magának is rendelkeznie kell érvényes jeggyel, bérlettel vagy utazásra jogosító egyéb okmánnyal. A bérletszelvény csak az arckép helyén „EB” felirattal ellátott érvényes általános bérletigazolvánnyal együtt használható, amelynek sorszámát vásárláskor szintén szükséges megadni.

 

Új BKK-automaták

Korszerű jegy- és bérletkiadó automaták ma már nemcsak a belváros forgalmasabb csomópontjaiban érhetők el – Keleti és Nyugati pályaudvar, Kelenföld vasútállomás M, Puskás Ferenc Stadion M, Újpest-Központ M, buszvégállomás, Blaha Lujza tér M, Deák Ferenc tér M, Örs vezér tere M –, hanem a korábbinál jobb területi elosztás, és ügyfelek jobb kiszolgálása érdekében számos hévállomáson és Budapest külvárosi, kertvárosi részein is. Az agglomerációs települések közül megtalálhatók Budaörsön, Dunaharasztiban, Gödöllőn, Nagykovácsiban,  Ráckevén, Szentendrén, Pomázon, Szigetszentmiklóson, Tökölön, Törökbálinton is, illetve a következő hetekben-hónapokban további helyszíneken telepítették őket. Ezzel hatszorosára bővül majd a készpénzes és a kártyás fizetésre alkalmas értékesítőhelyek száma. Ezért mindenki kényelmesen megvehetik a termékeket akár a lakó-, akár a munkahelyéhez legközelebb lévő készülékből.

A BKK eredeti céljainak megfelelően az intézkedés fontos eredménye, hogy a készülékek termékkínálata szinte teljesen azonos az ügyfélközpontokban, a pénztárakban és az automatákban: a havi bérletek, a napijegyek akár az ügyfelek által egyénileg megadott érvényességi időtől megvásárolhatók, ahogy a negyedéves, a kedvezményes és teljes árú hévbérletek is. A készülékek érmét, papírpénzt is elfogadnak és visszaadnak, ezenkívül hagyományos és érintésmentes bankkártyával is lehet gyorsan és kényelmesen fizetni. A BKK-automatákból vásárolt termékekről egyszerűsített számlát is igényelhetnek az ügyfelek, amelyhez a BKK honlapján előzetes regisztráció szükséges.

Az eddig üzembe helyezett készülékekről az ügyfelek visszajelzései pozitívak. Ezt az is jól mutatja, hogy automatákból március óta eddig 3,5 millió terméket vásároltak összesen 4,7 milliárd forint fölötti értékben.

 

Változások a bérletvásárlásban – emlékeztető

A Budapesti Közlekedési Központ mint a főváros közlekedésszervezője 2014 tavaszától Budapest Főváros Önkormányzata támogatásával új technológián alapuló, megújult külsejű jegyeket és bérleteket vezetett be, melyeket az új jegy- és bérletkiadó automatákból, az ügyfélközpontokban és a jegypénztárakban lehet megvásárolni. A megújult termékeket minden alkalommal helyben – az automatákból, az ügyfélközpontokban vagy a pénztárakban – speciális hőpapírra nyomtatjják, ezért az eddig különböző szelvényeket felváltják az egységes küllemű jegyek és bérletek.

Az új BKK jegy- és bérletkiadó automaták által nyomtatott, valamint az ügyfélközpontokban vagy a pénztárakban kapható bérleteket egy arcképes igazolvány azonosító számának megadásával lehetséges megvásárolni, melyet a szelvényen feltüntetünk. Természetesen az ügyfelek dönti el – saját kényelmi szempontjainak megfelelően –, hogy melyik azonosító számot adja meg. Ez lehet akár a BKK vagy VOLÁNBUSZ bérletigazolványé, akár egy másik arcképes igazolványé is.  A bérletvásárlás további gyorsítása és megkönnyítése érdekében ügyfélkártyákat vezettek be.

A BKK-automatákból vásárolt termékekről egyszerűsített számlát is igényelhetnek az ügyfelek, ehhez először regisztrálniuk kell a BKK honlapján. A regisztrációt követően e-mailben visszaigazoló értesítést kap, melyben megtalálja a BKK-automatákból történő vásárláshoz szükséges QR azonosító kódját és a szükséges további információkat.

 

(forrás: BKK)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.