Segített neki, majd kirabolta

A pilisvörösvári rendőrök egy 27 éves férfit fogtak el. A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya indított eljárást rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt N. László 27 éves kesznyéteni lakos ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2014. november 2-án a késő esti órákban Budapesten segített a gyengén látó sértettnek a gyalogos-átkelőhelyen az átkelésben, majd a közeli éjjel-nappaliban a vásárlásánál és azt követően a villamoson történő utazásnál is a férfi mellett maradt. Ezt követően a sértett kérésére elbúcsúztak egymástól. A 27 éves gyanúsított azonban követte az 59 éves férfit solymári otthonáig.

N. László a sértett háza előtt megpróbálta elvenni a férfi táskáját, de nem járt sikerrel. A gyanúsított ököllel halántékon ütötte áldozatát, elvette a táskáját és a helyszínről elmenekült.

A bejelentést követően a pilisvörösvári rendőrök megkezdték az adatgyűjtést és a gyanúsított felkutatását. A járőrök a beszerzett információk alapján állították meg azt a buszt, mellyel a 27 éves férfi – a bűncselekmény elkövetését követően – a főváros felé tartott.

 

N. Lászlót a Budaörsi Rendőrkapitányságra előállították, gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették.

 

A nyomozóhatóság kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatását, aki ellen a büntetőeljárást a Budaörsi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.