A budaörsi Sapszon Ferenc emlékkoncertről

(Budaörs, 2014. november 3. – Budaörsi Infó) A Budaörsi Sapszon Ferenc Kórus ünnepi hangverseny keretében emlékezett meg alapító és örökös karnagyára néhai Sapszon Ferencre, Budaörs egykori díszpolgárára, aki 1984. október 16-án Budaörsön kórust alapított. A koncertet 2014. október 18-án, 18 órakor tartották a Városháza dísztermében. M. Dr. Losonczy Katalin a Budaörsi Leopold Mozart Zeneiskola vezetőjének méltató sorait olvashatják cikkünkben, aki levelében azt írta szerkesztőségünknek, hogy ott volt a kórus szép hangversenyén és úgy érzezte, írnia kell erről a felemelő eseményről.

 

sapszon_emlekkoncert_budaors3

 

Tisztelt Olvasó!

A Budaörsi Sapszon Ferenc Kórus ünnepi hangverseny keretében emlékezett alapító és örökös karnagyára, a néhai Sapszon Ferencre. A Városháza Dísztermében az ízléssel és hozzáértéssel válogatott hang és képanyag meg-megszakította a kórus műsorát, amelyben az évtizedek alatt gyakran és sikerrel énekelt kórusműveket hallgathattuk meg újra, a kórus karnagya Krasznai Gáspár irányítása alatt.

Ifjú Sapszon Ferenc, mint az este műsorvezetője beszélt a hallgatóságnak édesapjáról, akinek élete talán legszeretettebb munkája a művészetkedvelő kórusokkal való foglalkozás volt, velük messze mélyebb és emberibb kapcsolatot ápolt, mint amit a szakmai munka követelt volna. Ezért vette körül Sapszon Ferencet olyan szeretet és ragaszkodás, ami a kórustagokat évtizedekre idekötötte, szeretett Mesterükhöz, és a zenéhez, amit ő ismertetett meg velük, nem utolsó sorban pedig egymáshoz, hiszen a kórus tagjai egyben barátai és hűséges társai is egymásnak! Együtt alkotják meg a hangszert, egymás nélkül nem tudnak megszólalni.

A koncert fővédnöke az alapító, Wittinghoff Tamás Polgármester Úr volt.

A közönség soraiban jelen voltak a régi tagok, a hozzátartozók, a kórus munkáját figyelemmel kísérő barátok, ismerősök, a budaörsi hangverseny-látogatók, és a szakma néhány képviselője is, akik szűnni nem akaró tapssal fejezték ki elismerésüket és köszönetüket az emlékkoncert megrendezéséért.

Az év egyik legszebb hangversenyét hallhattuk Budaörs Városában! Köszönjük!

M. Dr. Losonczy Katalin

Budaörs, 2014. október 31-én

 

sapszon_emlekkoncert_budaors2

 

sapszon_emlekkoncert_budaors4

 

sapszon_emlekkoncert_budaors1

 

(Budaörsi Infó/a fotókat a kórus képviselője küldte szerkesztőségünknek)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.