A budaörsi 6. választókörzet önkormányzati képviselője – dr. Ritter Gergely (BFE)

Budaörs, 2014. október 30. – Budaörsi Infó) A Budaörsi Infó Választási különszámában már olvashattak dr. Ritter Gergelyről, aki akkor arról beszélt nekünk, hogy az egészségügyön belül az egyik legnagyobb probléma a várólista, a várakozási idő. A választások után ismét felkerestük, és a Budaörs Fejlődéséért Egyesület elsöprő győzelméről, valamint saját eredményéről beszélgettünk vele.

 

A 2014-es budaörsi önkormányzati választások sokak számára nagy meglepetést okoztak, hisz a Budaörs Fejlődéséért Egyesület elsöprő többséggel, mind a tíz választókerületben győzött. A 6-os választókerület képviselője dr. Ritter Gergely  lett, aki maga mögé utasította Káhn Jánost (Fidesz-KDNP), Dörflinger Gábor (Jobbik) és Bartha Károlynét (független).

A szavazatok 53,8%-ával, vagyis 545 érvényes vokssal, 5 éven keresztül így dr. Ritter Gergely feladata, hogy választókerületét építse és szépítse. A 6-os választókerület Budaörsön a Kárpát utca, a Kossuth Lajos utcától lefelé, Károly Király út a Csata utcáig, de a Károly király út nem tartozik hozzám, a Széles utca, egészen a Bretzfeld útig, a Lévai páros oldala, a Maros köz, Kossuth Lajos utca a Kisfaludy utcáig.

 

Dr. Ritter Gergely a Budaörsi Infónak elmondta, hogy nagyon örültek a választási eredményeknek. Hihetetlen  volt, és fantasztikus örömöt éreztek.

 

Mit gondol, mi lehetett a győzelmük, a sikerük kulcsa?

“Az én véleményem az, hogy sikerült 10 olyan embert állítani a polgármester mögé, akik hitelesek voltak, mindegyikük a maga területén elismert, közkedvelt és közismert is. Így együtt egy nagyon jó csapatot alkottunk. Lehet, hogy ez is átsugárzott.

A szórólapunk is mást volt mint a megszokott. Egy vidám, fölszabadult anyag volt, ami nem a “mi vagyunk a politikusok”-attitűdött sugározta. Jókedvű és vidám embereket láttak az emberek, akik szeretnének valamit tenni a városért. Arra azonban vigyáztunk, és igyekeztünk elkerülni, hogy bárkit is ócsároljunk, magunkkal foglalkoztunk és nem az ellenfelekkel. Azt gondolom, hogy talán ez is része volt a győzelemnek.”

 

Mit gondol, milyen változások történnek majd Budaörsön a következő öt évben?

“Most tényleg nagyon oda kell majd figyelni, hogy mit teszünk és hogyan teszünk. Fontos, hogy látszódjon, hogy tisztességesek a szándékaink.

Azonban a következő öt évet az is befolyásolja majd, hogy kívülről milyen hatások fogják érni a várost, hogy valóban lesznek e retorziók a központi vezetés felől, és hogy hogyan fog működni az ellenzék.  Én továbbra is azt gondolom, hogy mi megtesszük a magunk gesztusait, hogy erre a másik oldal hogyan fog reagálni, az az ő dolguk.”

 

Van valami, ami ezek után változni fog az életében, hogy képviselő lett?

“Gyakorlatilag semmi nem változik, mert 20 éve vagyok képviselő, illetve annyiból lesz könnyebbség, hogy tekintettel arra, hogy ilyen sokan vagyunk a testületben most a bizottsági munkákból nem kell olyan sok részt vállalnom majd. Az Egészségügyi és Szociális Bizottság elnökeként fogom majd a munkámat végezni.”

 

Mi az az első probléma, amit szeretne megoldani a körzetében most, hogy képviselőnek választották?

“Már folyamatban van a József Attila utca, a Komáromi utca és még néhány utca felújítása. Ami nekem régóta szívügyem, a kerékpárút felülvizsgálata, hogy jó helyen van-e, mert a legnagyobb probléma az, hogy a helyiek nincsenek megelégedve vele.

Az egészségügyben a várólistákkal kellene valamit csinálni, mert egyre reménytelenebb a helyzet.

Ezzel kapcsolatban le kell ülnünk a Kovács Attila főorvos úrral, és én abban reménykedem, hogy a törökbálinti kórházzal tudunk valamilyen együttműködést kidolgozni.”

 

Mit üzenne a budaörsieknek?

“Nagyon köszönöm, hogy megtiszteltek a bizalmukkal és lehetővé tették hogy öt éven keresztül képviselhessem az érdekeiket.”

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.