Kálóczi Imre nem a Fidesz-KDNP nevében, de jóváhagyással vállalta az alpolgármesterséget

(Budaörs, 2014. október 29. – Budaörsi Infó) Kálóczi Imre, Budaörs új alpolgármestere szerkesztésünket írásban megkérte, hogy a  2014. október 28-án megjelent „Az új képviselő-testület alakuló ülése Budaörsön” című cikkünkben a neve után található Fidesz-KDNP jelzőt töröljük, és ne is használjuk a továbbiakban. 

 

Kálóczi Imre levelében megjegyezte, hogy az elmúlt 8 évben egyéni képviselőként, a Fidesz-KDNP színeiben, az elmúlt 4 évben frakcióvezetőként szolgálta Budaörs polgárait. Idén októberben más kapott bizalmat a választóktól körzetében, és kompenzációs listáról jutott be a testületbe.

„Mandátumomról lemondtam azzal a szándékkal, hogy elősegítsem a budaörsi Fidesz-KDNP megújulását.” – jelentette ki a levélben Budaörs új alpolgármestere.

Kálóczi Imrét Wittinghoff Tamás polgármester kérte fel az alpolgármesteri tisztségre.

„Legfontosabb feladatomnak a polgármester a kapcsolattartást jelölte meg a város számára nélkülözhetetlen kormányzati szervekkel. A feladatról egyeztettem Budaörs országgyűlési képviselőjével is, aki kinyilvánította, hogy ez a tevékenység nem ütközik a budaörsi Fidesz és KDNP érdekeivel, és hozzájárult ahhoz, hogy elfogadjam a felkérést.” – részletezte az előzményeket az alpolgármester.

Az előállt helyzettel kapcsolatban Kálóczi Imre kijelentette, hogy ugyan „a két pártnak” a tagja, de szavazati joga nincsen, a feladatra nem a Fidesz és a KDNP jelölte. Ezért kérte, hogy a cikkünkben a neve mögül a „Fidesz-KDNP” jelzőt töröljük, és a továbbiakban ne használjuk.

„Budaörs Város Önkormányzatában a megújuló Fideszt és a KDNP-t Gáspár Béla, Löfler Dávid és Sokolowski Márk képviseli.” – fejezte be levelét Kálóczi Imre.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.