A sértett tartotta vissza a két elkövetőt

A rendőrök egy 49 éves és egy 35 éves férfit hallgattak ki gyanúsítottként. A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya indított eljárást lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt Cs. Tamás 49 éves mátraverebényi és Cs. Zsolt 35 éves bátonyterenyei lakos ellen.

 

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint Cs. Tamás, Cs. Zsolt és ez idáig ismeretlen harmadik társuk 2014. október 28-án 12 óra körüli időben személygépkocsival ment egy solymári parkolóba, ahol Cs. Tamás egy nyitott ajtajú kisteherautóból eltulajdonított egy táskát a benne lévő készpénzzel együtt, majd a helyszínről – autóval – Budapest felé menekültek.

 

A sértett észlelete a bűncselekmény elkövetését és gépkocsijával a három férfi után indult. A tetteseket többször is utolérte, de csak harmadjára sikerült feltartóztatnia őket, mikor egy másik gépkocsivezető segítséget nyújtott neki. Cs. Tamást és Cs. Zsoltot a rendőrök kiérkezéséig feltartóztatták, harmadik társuk azonban elfutott a helyszínről.  A két férfit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai elfogták és a Budaörsi Rendőrkapitányságra állították elő őket, ahol a nyomozók – őrizetbe vételük mellett – gyanúsítottként hallgatták ki mindkettőjüket.

 

A nyomozóhatóság kezdeményezte a két férfi előzetes letartóztatását. A büntetőeljárást ellenük a Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

 

Cs. Zsolt ellen közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is eljárás indult. A sértett a lopás után követte a gyanúsítottak autóját, mely a forgalmi helyzet miatt megállt. A sértett ekkor odament a járműhöz és benyúlt annak vezető oldali ablakán, de Cs. Zsolt ekkor nagy sebességgel elindult. A sértett ettől elvesztette az egyensúlyát, ezért a gyanúsított őt az autó mellett magával húzta.

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.