Kutyaházakra gyűjtenek civilek a menhelyeken élő állatok részére

Több száz gazdátlan kutya megmentésére indított kampányt a Vigyél Haza Alapítvány és a Hangya Közösség: a hideg beállta előtt a szervezetek 500 kutyaházat szeretnének eljuttatni az erre legjobban rászoruló állatoknak.

 

Nemcsak a kidobott, kóbor kutyáknál, de menhelyen vagy állatvédő szervezetnél élő sok állatnál is megoldatlan probléma a hideg közeledtével a  biztonságos, meleg hely kialakítása, ahova az állatok behúzódhatnak. Ezért a két civil szervezet közös kampányában 500 kutyaházzal szeretne segíteni a leginkább rászoruló állatoknak – mondta el Óvári András, a Vigyél Haza Alapítvány alapítója az MTI-nek.

Hangsúlyozta, hogy nemcsak pénzadományokra vagy kész kutyaházak felajánlására számítanak, de várják azon cégek, magánszemélyek jelentkezését is, akik alapanyagokkal – fával vagy szigetelőanyaggal – tudják segíteni a jó minőségű ólak gyártását. Ezen felül számítanak azokra a vállalkozásokra is, amelyek vállalják a kész házak menhelyekre való szállítását vagy akár kétkezi munkájukkal tudnak segíteni a házak elkészítésében.

“A gyűjtés internetes oldalán, a kutyahideg.hu-n feltüntettük azokat a menhelyeket, amelyek javára gyűjtünk, valamint azt is, hogy a házakon kívül mire lenne még szükségük” – emelte ki Wieden Kriszta, a Hangya Közösség vezetője, majd hozzátette: legalább 500 állatnak szeretnének segíteni kutyaházzal még a hideg beállta előtt.

A Vigyél Haza Alapítvány évek óta a gazdátlan, sérült kutyák gyógyításában, és próbál segítséget nyújtani örökbefogadási esélyeik növelésében. Munkájukat főként a fővárosban, az Illatos úti Állategészségügyi Szolgálatnál lévő keverék kutyák érdekében végzik, de számos oktató- és szemléletformáló programot is szerveznek. Eddigi munkájuk során több mint 600 kutyát segítettek gazdához.

A Hangya Közösség több éve segíti a kevésbé támogatott vidéki menhelyeket: az újrahasznosítás jegyében gyűjtik és elosztják azokat az eszközöket, tárgyakat, amelyek a háztartásokban már feleslegessé váltak, de az állatmentés és gondozás során még hasznosak lehetnek.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.