A budaörsi rendőrök a lakosság segítségét kérik

A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytat eljárást 13010-1004/2013.bü számon csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt P.-K. Róbert 42 éves érdi lakos ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint P.–K. Róbert – ez idáig – ismeretlen társával együtt 2013. március 5-én az egyik törökbálinti áruházban kiválasztottak, majd azonos mennyiségben különféle élelmiszereket pakoltak két külön bevásárlókocsiba.  A gyanúsított  ismeretlen társa a termékeket a kasszánál 15 óra 42 perckor kifizette, az üzletet elhagyta, majd kis idő elteltével az üres bevásárlókocsival visszatért az áruházba, ahol P.-K. Róbert a másik bevásárlókocsiba összekészített termékeket átadta a társának. Az ismeretlen tettes a – korábban kifizetett áruval megegyező – termékekkel megpakolt bevásárlókocsit a kasszához tolta, ahol bemutatta a blokkot és közölte, hogy a kosarában lévő termékeket megvásárolta ugyan, de nincs szüksége azokra, ezért a blokk ellenében kéri vissza a pénzt.

A fenti módszerrel a gyanúsított és ismeretlen társa ugyanazon üzletlánc különböző üzleteiben összesesen 7 esetben követett el csalást. Budapesten és Budakeszin 2013. március 8-án, míg másnap Budakalászon követtek el bűncselekményt. Ezen kívül a fővárosban – március hónapban – tovább négy csalást követtek el a gyanú szerint ezzel a módszerrel.

P. –K. Róbert ismeretlen társáról az áruház egyik kamerája fényképfelvételt készített.

A Budaörsi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki az ismeretlen tettesről, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a Budaörsi Rendőrkapitányságot a 06-23/505-400-as telefonszámon, illetve tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 “Telefontanú” zöld számán (h.-cs.: 8-16, p.: 8-13), vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

1.110

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.