Garázdaság miatt több embert őrizetbe vettek a Fidesz-székháznál történtek miatt

A rendőrség hat embert vett őrizetbe garázdaság miatt a Fidesz székházánál történtekkel összefüggésben – derül ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfő kora hajnalban közzétett közleményéből.

 

A főváros VI. kerületében, a Lendvay utcában, a Fidesz székháznál vasárnap nem sokkal 20 óra után az arcukat sállal, csuklyával takaró, a székház két nyílászáróját megrongáló, az ingatlan kerítését bedöntő, erkélyére felmászó csoport tagjai közül a rendőrség azonosította, elfogta, előállította, gyanúsítottként kihallgatta, és őrizetbe vette G. Antal és Z. András 19 éves, Sz. I. Ábel 21 éves és B. Gábor 33 éves budapesti lakosokat, Sz. Zoltán 35 éves tatabányai lakost és R. Milán 26 éves soproni lakost.

Garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság korrupciós és gazdasági bűnözés elleni főosztálya folytatja az eljárást – tartalmazza a rendőrség közleménye.

Az internetadó elleni vasárnap esti budapesti tüntetés végén a szervezők a Hősök terén elköszöntek a demonstrálóktól, a tüntetők egy része azonban a Lendvay utcai Fidesz-székházhoz ment. Megdobálták az épületet, a székház több ablakát bedobták, több helyen a redőnyöket is megrongálták, kidöntötték a kerítés egy darabját, és többen felmásztak a székház földszinti erkélyére.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.