Október 23-ai ünnepség Budaörsön (képgalériával)

A galéria megtekintéséhez kattintson a képekre!
Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet!

(Budaörs, 2014. október 23. – Budaörsi Infó) Ma tartották a hivatalos október 23-ai városi ünnepséget Budaörsön. Sokan vettek részt az 1956-os Forradalom és Szabadságharc 58-dik évfordulóját köszöntő ünnepi megemlékezésen és koszorúzáson a Szakály Mátyás utcai parkban.

 

Az ünnepi műsorban közreműködött a Budaörsi Latinovits Színház, a Budaörsi Fúvószenei Egylet és az 1-es Számú Általános Iskola énekkara.

 

2014_oktober_23_unnepseg_73

 

2014_oktober_23_unnepseg_5

Budaörsi Fúvószenei Egylet

 

2014_oktober_23_unnepseg_9

1. Számú Általános Iskola énekkara.

 

Ünnepi beszédet  Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere tartott a megjelentek számára, amelyben arról beszélt, hogy ahogy telnek az évek, egyre többet tudunk, egyre többet értünk abból, hogy mi történt 1956-ban, és az okokat is egyre tisztábban látjuk.

 

2014_oktober_23_unnepseg_59

Wittinghoff Tamás polgármester

 

„Azt hiszem, a dolgok legmélyén az állt, hogy az emberek megcsömörlöttek a hazugságoktól, a saját tehetetlenségüktől és a kényszerűen gyáva életüktől…

A forradalom is éppen arról szólt, hogy végre a saját kezébe akarta venni a sorsa irányítását a nemzet.

1956, a forradalom, a szabadságharc elbukott, de a forradalmat követően már nem lehetett úgy tenni, mint előtte. Bár a szabadság eszményének beteljesülésére még sokáig várni kellett, a rendszerváltással a lehetőség megteremtődött.

Független, alkotmányos köztársaság. Jogállamiság, többpártrendszer, piacgazdaság. Melyekről évtizedekig csak álmodoztunk, 89’-ben megnyílt az út.

Negyed évszázaddal a rendszerváltás után, pontosan 25 évvel a harmadik köztársaság kialakulása után, ma is csak azt mondhatom, kizárólag rajtunk múlik, mit kezdünk ezen értékekkel, de mondhatjuk úgy is, rajtunk áll, mit tanultunk 1956-ból.”

 

2014_oktober_23_unnepseg_3

 

A megemlékezést követően Wittinghoff Tamás polgármester a Budörsi Infónak elmondta, hogy 1956 ma sem jelent mást, mint 56-ban.

“A népnek elege lett abból, hogy felülről mondják meg, hogy mi legyen. Elege lett a diktatúrából, az elnyomásból, a hazugságokból. Úgy gondolom, hogy a legfontosabb üzenete, hogy ma is értsük.”

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.