A budaörsi 10. választókörzet önkormányzati képviselője – dr. Kisfalvi Péter (BFE)

(Budaörs, 2014. október 16. – Budaörsi Infó) A Budaörsi Infó Választási különszámában már olvashattak dr. Kisfalvi Péterről, aki akkor arról beszélt nekünk, hogy az egyik legnagyobb gond a felszíni vízelvezetés a 10-es körzetben. A választások után ismét felkerestük, és a Budaörs Fejlődéséért Egyesület elsöprő győzelméről, valamint saját eredményéről beszélgettünk vele.

 

Az 2014-es budaörsi önkormányzati választások sokak számára nagy meglepetést okoztak, hisz a Budaörs Fejlődéséért Egyesület elsöprő többséggel, mind a 10 választókörzetben győzött. A 10-es választókörzet képviselőjelöltje dr. Kisfalvi Péter lett, aki maga mögé utasította Török Istvánt (Fidesz-KDNP) és Vida Viktort (Jobbik).

A szavazatok 48,96%-ával, vagyis 516 érvényes vokssal az idei évtől számított 5 éven keresztül így dr. Kisfalvi Péter feladata, hogy körzetét építse és szépítse. A 10-es körzet Budaörsnek az autópályán túleső része. 2000 fő körül van a választók száma ebben a körzetben. 2002-től 2010-ig dr. Kisfalvi Péter volt a képviselő ebben a körzetben,  2010 és 2014 között Török István. A 2014-es önkormányzati választások alkalmával ismét dr. Kisfalvi Péternek szavaztak bizalmat a választók.

 

terkep_valasztokorzetek_budaors_2014

 

Dr. Kisfalvi Péter a Budaörsi Infónak elmondta, hogy nagyon örültek az eredményeknek. Bíztak benne, hogy a többségük meg lesz, de ilyen mértékű győzelemre nem számítottak.

„Én már pár kampányban részt vettem, de ilyen klassz csapattal még sosem.”

 

Mi lesz az első feladat, amit képviselőként most szeretne megoldani a választókörzetében?

„A felszíni vízelvezetés és a karbantartás lesz az első amit szeretnék megoldani. Az első feladatuk az lesz, hogy körbemegyünk a Kamaraerdőn és összeírjuk a problémákat.

Az elmúlt négy évben nem sok minden változott ezen a területen. A 2010-es programomból összesen a Hosszúréti patak melletti park valósult meg. Hogy milyen minőségben, arról nem beszélnék, de a 200-as hibalista sejteti, hogy hogyan sikerült.

Megnéztem, hogy milyen beruházások voltak a Kamaraerdőn, és azt láttam, hogy 2013-ban megcsinálták a Csóka utcát a Kamaraerdőben, ami olyan 25 méter hosszú és belekerült 45 millió forintba.

A ciklus elején, amikor ezen  területen a Kismartoni út egyik szakaszát csinálták – a korábbi tervek szerint -, a buszfordulótól egészen a Közösségi házig, az  64 millió forintba került. Ennek tükrében, a 2013-as kiadás egy 25 méter hosszú szakaszra elképesztő!”

 

 

Mit gondol, mi lehetett a győzelmük sikerének a kulcsa?

„Szerintem az is segített, hogy itt lakom. Ez mellett pedig én magam raktam ki az összes plakátot. Nagyon sokat voltam kint az utcán és beszélgettem az emberekkel. Törekedtem arra a kampány időtartama alatt, hogy minél több emberrel személyesen kapcsolatot alakítsak ki.”

 

Változik most valami az életében, hogy ismét képviselőnek választották?

„Az életem ugyanúgy megy tovább, nem változik semmi.”

 

Ön szerint Budaörs életében milyen változások várhatóak a következő öt évben?

„Budaörs esetében nagyon jól tudjuk, hogy ez a város az adóbevételekből él. Ezt meg kell tartani és növelni, hogy több jusson az itt élőknek. Ennek is megvan a maga módszere.

Egyre több cég érkezett Budaörsre, most azonban már nem lehet több céget Budaörsre telepíteni, mert nincs hely, viszont azt meg lehet tenni, hogy nagyobb árbevétellel dolgozó cégeket ide csábítunk a kisebb árbevételűek helyére. Nyilván kisebb az árbevétel, ha raktározunk valamit, mint ha kutatunk vagy fejlesztünk. A felsőfokú oktatás is egy olyan téma, amit érdemes megcélozni a következő öt éves periódusban.”

 

Mivel ön lett a 10-es választókörzet önkormányzati képviselője, így a Szervezeti és Működési Szabályzat szerint önnek kellene lennie a Kamaraerdei Részönkormányzat elnökének is. Ez a gyakorlatban is így lesz?

„Természetesen ennek érdekében megteszem a megfelelő lépéseket, hogy ismét én lehessek a Kamaraerdei Részönkormányzat elnöke.”

 

Mit üzenne a Budaörsieknek?

„Köszönöm hogy rám szavaztak, és hamarosan megtapasztalják a hálámat.”

 

Az önkormányzati képviselőket bemutató sorozatunk részeként, hamarosan egy hosszabb portré-interjút olvashatnak dr. Kisfalvi Péterről portálunkon.

 

 

(Budaörsi Infó)

 

 

 

 

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.