A budaörsi 3. választókörzet önkormányzati képviselője – Hauser Péter (BFE)

(Budaörs, 2014. október 20. – Budaörsi Infó) A Budaörsi Infó Választási különszámában már olvashattak Hauser Péterről, aki akkor arról beszélt nekünk, hogy a város fejlődését szeretné elősegíteni megválasztása esetén a régi értékek megtartásával. A választások után ismét felkerestük, és a Budaörs Fejlődéséért Egyesület elsöprő győzelméről, és saját eredményeiről beszélgettünk vele.

 

Az 2014-es budaörsi önkormányzati választások sokak számára nagy meglepetést okoztak, hisz a Budaörs Fejlődéséért Egyesület elsöprő többséggel, mind a 10 választókörzetben győzött. A 3-as választókörzet képviselőjelöltje Hauser Péter lett, aki maga mögé utasította dr. Czuczor Gergelyt (Fidesz-KDNP), Rusvai Mártont (Jobbik) és dr. Kemény Árpádot (független) is.  

A szavazatok 48,38%-ával, vagyis 583 érvényes vokssal az idei évtől számított 5 éven keresztül így Hauser Péter feladata, hogy körzetét építse és szépítse. A 3-as körzethez tartozik a Mátyás király utca, a Tököly utca, egészen Budaörs végéig. Ezen felül a Budapesti út, a Felsőhatár út, Budaörs északkeleti része, és a Frankhegy is. A terület nem kicsi, és a megoldásra váró feladatok is hasonlóan nagyok.

 

terkep_valasztokorzetek_budaors_2014

 

Hauser Péter a helyi önkormányzati választást követően elmondta, hogy számított a csapatával a győzelemre, de arra, hogy ilyen átütő sikerük lesz, arra nem.

„Ha a város elmúlt életét nézzük, az elmúlt 24 év sikerei megalapozták ezt a győzelmet.”

 

Mit gondol, mi lehetett a sikerük kulcsa?

 „Ha tudnám hogy mi a választási siker titka, akkor én egy nagyon értékes ember lennék.”

 

A választási eredmények tükrében mi az ami változni fog a jövőben az ön életében?

„A városban minden szisztematikusan épül fel. Először jobban bele kell látnom mindenbe, majd akkor lehet tovább lépni. A nemzetiségek iránt érzett felelősségem viszont biztosan nem lesz kisebb a továbbiakban sem.

Ami változásnak mondható a továbbiakban, hogy lesznek testületi ülések, amelyeken aktívan részt veszek majd. A civil foglalkozásomat, ami az újságírás és egy garázsmesteri szolgáltatás azt természetesen a képviselői munkám mellett meg szeretném tartani. Úgy gondolom, hogy ezek a tevékenységek összeegyeztethetőek.”

 

Ön szerint mi  vár Budaörsre a következő öt évben?

Mi azon leszünk, hogy ez a változás Budaörs javára váljon. Mindenképpen szeretnénk együttműködni a másik oldallal, mert úgy gondoljuk, hogy csak együttműködéssel és kompromisszummal lehet felelősségteljesen irányítani egy várost.”

 

Mit üzenne a budaörsieknek?

„Először is köszönet a felhatalmazásért és bizalomért a választóknak. Igyekszem megfelelni a következő ciklusban a velem szemben támasztott elvárásoknak.”

 

Az önkormányzati képviselőket bemutató sorozatunk részeként, hamarosan egy hosszabb portré-interjút olvashatnak Hauser Péterről portálunkon. 

 

 (Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.