Olasz bíróság: Berlusconi nem tudta, hogy a prostituált Szívtipró Ruby fiatalkorú volt

Silvio Berlusconinak viszonya volt a Ruby néven ismert marokkói prostituálttal, de nem tudta a lányról, hogy kiskorú – derült ki a milánói fellebbviteli bíróság csütörtökön közzétett indoklásából, amelyben a bíróság azt részletezte, hogy miért mentette fel a volt kormányfőt júliusban.

 

A mintegy háromszáz oldalas indoklás szerint Silvio Berlusconit azért mentették fel másodfokon, mivel a bíróság számára nem volt bizonyított, hogy a politikusnak tudomása volt arról, hogy Karima El Mahroug fiatalkorú volt a vele való kapcsolat idején.

A volt olasz kormányfőt 2013-ban első fokon hét évre ítélték hivatali hatalommal való visszaélés és fiatalkorú lány prostitúcióra való kényszerítése miatt. 2014 júliusában Berlusconit a milánói fellebbviteli bíróság felmentette.

A Szívtipró Ruby néven ismert fiatal nő 2010 tavaszán ismerkedett meg az akkor kormányfő Silvio Berlusconival. A marokkói származású lány akkor 17 éves volt, a politikus 74.

A bírósági indoklás szerint bizonyított, hogy Szívtipró Ruby nyolc alkalommal vett részt  a Berlusconi által a Milánó közeli Arcoréban levő villájában rendezett – és bunga-bunga néven elhíresült – partikon. Ruby két alkalommal a villában is aludt. A bíróság a tanúvallomások alapján megállapította, hogy a Berlusconi által rendezett partikon a nők meztelenek voltak, nők és férfiak egymás testét “fogdosták”, a villában sztriptíz előadásokat tartottak és a partikon részt vevő nők pénzért cserébe szexuális szolgáltatást nyújtottak.

Az indoklásban bizonyított tényként szerepel az is, hogy Ruby szintén pénzért létesített szexuális kapcsolatot Silvio Berlusconival. Karima El Mahroug a bíróságon ezt többször tagadta.

A bíróság ugyanakkor nem találta bizonyítottnak, hogy Silvio Berlusconinak a partik idején tudomása volt a már korábban is prostituáltként dolgozó lány valódi életkoráról. Az indoklás szerint csak az bizonyos, hogy a politikus 2010. május végén tudta, hogy Ruby még nem töltötte be a 18. évét. A volt olasz kormányfő ekkor telefonált a milánói rendőrségre a lopásért letartóztatott Ruby szabadon engedése érdekében, és Silvio Berlusconi gyámot küldött a fiatalkorú lány segítésére.

Silvio Berlusconi azonban nem élt vissza miniszterelnöki hatalmával és nem gyakorolt nyomást a rendőrségre – állapította meg a bíróság.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.