BKK: tíz rendszeres utazóból kilenc elégedett az új agglomerációs járatokkal

Tíz rendszeres utazóból kilenc elégedett az új agglomerációs járatokkal, amelyeket nyártól a BKV helyett a Volánbusz üzemeltet – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Tárki felmérésre hivatkozva.

 

A közvélemény-kutató szeptemberben hatszáz fős mintán végzett kutatást Budaörs, Budakeszi, Gyál, Diósd, Remeteszőlős, Nagykovácsi, Pécel, Solymár és Törökbálint felnőtt korú, a járatokat igénybe vevő lakosainak bevonásával.

A megkérdezettek húsz kérdésre egyenként 1-5 pontot adhattak, az utazók átlagosan 88 pontra értékelték a szolgáltatást, amellyel leginkább a péceli, a budaörsi és a nagykovácsi lakosok elégedettek, legkevésbé pedig a diósdiak, de ők is 81 pontot adtak.

A felmérésben résztvevők leginkább a buszok akadálymentességével (94 százalék), műszaki állapotával (93 százalék) és tisztaságával elégedettek (92 százalék). A kutatásban az agglomerációban élőknek a budapesti tömegközlekedéssel kapcsolatos véleményükre is rákérdeztek. Tízből hat megkérdezett szerint javult a szolgáltatások színvonala elmúlt két évben, de a válaszadók szerint az agglomerációban élők a jövőt illetően is bizakodóak, hiszen 50 százalékuk további pozitív változásokat vár.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.