Több mint 11 méteres “Jenga-torony” kilátó épül a Pilisben

A Jenga játékra emlékeztető, 11 méternél is magasabb új kilátó építését kezdi meg a napokban a Piliscsabától északra fekvő Nagy-Kopaszon a Pilisi Parkerdő Zrt.

 

A vállalat új beruházásának érdekessége, hogy a Piliscsaba fölötti Nagy-Kopaszon épülő kilátó a fából készült, építő-logikai játék mása lesz. Az egyszerű, letisztult, geometrikusan szabályos hasábokból és kockákból álló, fából épülő új kilátó a tervek szerint 2015-ben készül el – közölte szerdán a Pilisi Parkerdő Zrt. az MTI-vel.

A részben pályázati forrásból finanszírozott építési munkák előkészületei október elején a helyszínre vezető utak járhatóvá tételével kezdődnek. A kilátó megközelítését a tervek szerint új turistajelzés is segíti majd, jövőre a természetjárók Piliscsaba irányából érhetik el az organikusan a tájba illeszkedő érdekességet, amelynek környezetében pihenőhelyet is kialakítanak.

A vállalat legutóbbi, 2013-ban elindított turisztikai beruházási programja keretében turistaszálláshelyek bővültek és újultak meg, valamint számos pihenőhely épült annak érdekében, hogy a Pilis és a Visegrádi-hegység a természetjárókat megfelelő infrastruktúrával és szolgáltatásokkal működhessen.

A legújabb elkészült beruházás, az 50 millió forintos saját és pályázati forrásból épülő Pilis-tetői kilátó átadására október 28-án kerül sor, így az őszi kirándulószezonban már a pilisi régió újabb részleteire tekinthetnek rá madártávlatból a parkerdőbe látogatók.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.