7. vk – STIFT NÁNDOR: „Az elmúlt 4 év történései magukért beszélnek.”

(Budaörs, 2014. október 1. – Budaörsi Infó) A Budaörsi Infó nem kis fába vágta a fejszéjét. Úgy döntött, hogy a választások közeledtével felkeresi az összes képviselő-, illetve polgármesterjelöltet, és bemutatja az olvasóinak. A feladat nem csupán a jelöltek nagy létszáma miatt volt rendkívüli, hanem azért is, mert Budaörsön ehhez hasonló kezdeményezés még nem volt. Olvashattunk már jobb és bal oldali híreket a különböző médiákon keresztül, viszont minden oldallal egyszerre még senki sem foglalkozott. Mi megtettük. A választásokig folyamatosan olvashatják majd a portálunkon a jelöltekkel készült rövidebb vagy hosszabb interjúkat. A nyomtatott Választási különszámunk szeptember végén már Budaörs utcáin és intézményeiben is megtalálható lesz. Kedves Olvasóink, kérjük önöket, hogy tájékozódjanak és választási döntéseiket megfontoltan hozzák meg, mert a városunk sorsa azok kezébe kerül, akiknek önök adják. Felelősségteljes választást kívánunk mindenkinek.

STIFT NÁNDOR: „Az elmúlt 4 év történései magukért beszélnek.”

Budaörs Fejlődéséért Egyesület

7. választókörzet

 

7_korzet

7. választókörzet

 

A 7-es választókerület az enyém. Ez a Lévai utca 1–33-ig, Ifjúság utca 10–40-ig, Patkó utca 1–9-ig és a Szabadság úton lévő két négyemeletes ház. Ez alkotja a 7-es körzetet.

 

terkep_valasztokorzetek_budaors_2014

 

Melyek azok a problémák amelyek megoldásra várnak ezen a területen?

Azt kell tudni, hogy két körzet van a lakótelepen, 9-10 ezer ember él itt, tehát nagyon szorosan egymás mellett élnek, így a szabályok betartatása ad bőven feladatot az embernek. De nem hiszem, hogy ez a mi feladatunk lenne. Gyakorlatilag amit kérnek tőlünk az itt lakók, hogy a házak problémájának megoldásában segítsünk, a zöld területek fejlesztését, parkok, játszóterek létesítését, több intézmény folyamatos felújítását. 2010-ben én 11 pontban határoztam meg a megoldandó feladatokat, amit eljuttattam a választópolgároknak. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy a 11 pontból 10-et meg tudtunk csinálni. Egyetlen dolog nem valósult meg, kétszer megpróbáltuk, de aztán azt mondták, hogy nem. Én nagyon fontosnak tartottam négy évvel ezelőtt, és most is fontosnak tartom, hogy egy ekkora lakótelepnek kellene egy kutyafuttatót csinálni. Nem hiszem, hogy annyira intoleráns ez a lakótelepi társadalom, hogy valahol ne lehessen azt megcsinálni. Ha engem megválasztanak, mindenképpen megoldom ezt a kérdést az elkövetkező öt évben.

 

Van olyan terület, ami jó lehet a lakóknak is és az önkormányzatnak is?

Van. A TERRA park és az összes felszíni vízelvezetés a lakótelep előtt futó övárokba ér el az Auchannak a gyűjtőéig. Lefedtük ezt a területet. Itt van egy olyan rész, amiből kicsi ráfordítással tudnánk csinálni egy 120-140 méter hosszú, 10-15 méter hosszú kutyafuttatót. Aminek az egyik oldala a teniszcentrum, ahol nem zavar senkit, a másik oldalán pedig a Nádasdűlő sétány van. Ez alkalmas lehet a kutyafuttatóra. Bár azzal is tisztában vagyok, hogy mi nem szabályozhatjuk, az önkormányzat nem hozhat olyan törvényt, hogy a kutyát csak a kutyafuttatóban lehessen sétáltatni. Tudom, hogy nagy felelősség egyébként kutyát tartani, mert a kislányom örökbe fogadott egy vizslakeveréket, és amikor elment a gólyatáborba, mi gondoskodtunk róla.

 

Mit üzenne a választópolgároknak, miért szavazzanak Önre?

2010-ben a választópolgároknak eljutattam azt a szóróanyagot, ami tartalmazta a törekvéseimet. A legfontosabb dolog volt a panelprogram teljes befejezése a lakótelepen. Ha ma végigmegyünk a házaknál, láthatjuk, hogy szinte mindegyik megújult. Örülnek az ott lakók, érzik ennek a súlyát, kevesebbek lettek a fűtéskiadások. Ezek a beruházások pedig az ingatlanok értékeit is növelik. Egyetlen egy ház van, ami még nem csatlakozott ehhez, az önkormányzattal szemben lévő. Lehet ezt úgy fogalmazni, hogy a lakók döntöttek így, de 5 év az sok idő a változásra, célom, hogy ott is újítani lehessen. A másik fontos dolog, hogy kell egy korrekt elszámolási rendszer a fűtésdíjakról. A következő, ami mondjuk az én körzetemen kívül esik, de fontosnak tartottam, az autóbusz végállomás teljes felújítása. Erre azt tudom mondani, hogy folyamatban van a dolog, a tervek elkészültek, dolgozunk rajta. A lakótelepi utak, járdák, parkolók felújítása. Ebben a négy évben, a körzetemben tökéletesen kezelni tudtuk a dolgot. Ami zöld volt, az zöld maradt, ami nem volt teljesen zöld, az zöldebbé vált. Ami nem volt korszerű parkoló, azt megcsináltuk. A Patkó utca 5-ös számú ház északi oldalától újra aszfaltoztunk, új lépcsőt készítettünk, új játszótér készül. A Patkó utca 5 maradt ki, ha engem megválasztanak, azt mindenféleképpen megcsinálom a következő 5 évben. Azt gondolom, a beruházásoknál, amik a városban történnek, hogy fontos, hogy legyünk tervszerűek, legyünk átgondoltak, gondolkozzunk kicsit előre és ha valamit csinálunk, akkor azt úgy csináljuk, hogy legalább 10 évig ne kelljen hozzányúlni. És minden döntésünkkel azt szeretnénk, hogy élhető legyen a város.

A szelektív hulladékgyűjtést nagyon fontosnak tartom. 2015. január elsejétől egy országos program keretében, fogunk csatlakozni. Házhoz megy majd a szelektív gyűjtés.

A lakótelepi térfigyelő kamerarendszer kiépítése megtörtént. Alternatív energiaforrások bevezetése is megtörtént az iskolákban és az önkormányzatban is.

A kutyafuttató úgy sikerülhet, ha nagyon széles társadalmi egyeztetést hajtunk végre. Soha nem lesz ebből konszenzus, de fontosnak tartom, hogy legyen. Ha átutazóba jön valaki, szeretném, hogy lássa, hogy milyen szép, zöld a terület.

Kerékpárutak kiépítése, folytatása megtörtént a lakótelepen. És ami nagyon fontos, hogy olyan kerékpárút készült el, hogy gyakorlatilag a folytatásából a budapesti bicikliútra is lehet csatlakozni. A Hermann Ottó Általános Iskola emeletráépítése folyamatban van, elkezdődött. Nagyon becsülöm, hogy a szülők, a kollégák nagyon toleránsak és várják, hogy a harmadik szint is elkészüljön. Ez plusz 8 tantermet fog biztosítani az intézménynek. Ez október 30-ig készül el.

A következő a lakótelepi Közösségi ház felújítása és bővítése. Megvannak a kész tervek. Pénz még nincs hozzá. Valószínűleg ez a következő ciklus nagy feladata lesz itt a körzetben. Én egy 21. századi, igazi, szép közösségi házat szeretnék megvalósítani.

Ami még ezen felül megvalósult a körzetben, a Patkó utca 3. mögött volt egy nagyon csúnya beszakadt rész és az OTP társasházaknál elhárítottuk a garázs beázásának problémáját.

A jövő az, hogy ami nem sikerült az idén – Patkó utcai óvoda emeleti ráépítése – a következő ciklusban megvalósulhat. Nekem nagyon fontos, hogy 10 éve az egyik legjobb döntést hozta meg az önkormányzat, mégpedig azt, hogy a Hermann Ottó Általános Iskolának csinálunk egy sportudvart. Egy olyat, amit korra-nemre való tekintet nélkül mindenki tud használni.  Idén kezdtem a 35. évemet az iskolában, így minden információ eljut hozzám. Azt mondták, ez nagyon jó döntés volt, mert a sportudvar mindig tele van, éjjel-nappal.

 

Mit gondol mi az ön legfőbb erőssége a többi indulóval szemben?

1998 óta nekem ez volt a körzetem. Az elmúlt 4 év történései magukért beszélnek. Ha bizalmat kapok a következő 5 évre, ugyanúgy a legjobb tudásom szerint fogom támogatni a körzetemet!

 

Mi az ön szívügye, amivel legfőbbképpen foglalkozni szeretne, amennyiben megválasztják?

Mindenképpen az egyik a sport. Alapítója voltam a Budaörsi Diáksport Egyesületnek, mai napig is edzősködöm a kosárlabda szakosztálynál. Ismerem, értek hozzá, és felelősségteljesen tudom képviselni Budaörs sportéletét. Mivel a munkahelyem egy általános iskola, így a másik az oktatás. Budaörs az oktatási intézmények csúcsrajárásában mindig az élen állt. Anno, 1998-ban, amikor én függetlenként indultam, hiszen soha nem csatlakoztam semmilyen párthoz, a polgármester úr azt mondta, a mi legnagyobb befektetésünk, a tudásnak a befektetése. Gondolom itt arra gondolt, hogy jól sáfárkodik az az önkormányzat, mert a bevételeinek a nagy részét ebbe fekteti bele, mert ezzel a jövő nemzedékét támogatjuk. Még egy nagyon fontos dolog van az elkövetkező ciklust tekintve. Mindenféleképpen szeretném megoldani a nyugdíjas klubok végleges elhelyezését. Mert ami most van, az egy szükséghelyzet. A másik dolog, ha bejutok, ha nem, az Árpád utcai kisegítő iskolát helyretenni, úgy, ahogy azt a gyerekek megérdemlik.

 

Miért szavazzanak Önre a választók?

Szavazzanak rám azért, mert a polgármester és az ő jelöltjei egy csapatban vannak, vagyunk. És azokat a terveket, amiket a következő ciklusban meg szeretnénk valósítani, azokat úgy tudjuk, ha olyan csapata van a polgármesternek, amelyik döntéshozó. Én azt gondolom, hogy tart bennem még mindig az a friss, fiatalos lendület, ami még 2010-ben is ott volt a lelkemben. Úgy gondolom, hogy tudom képviselni ezt a körzetet, hatékonyan és a legjobban.

 

Miért szeretne képviselő lenni?

Nagyon egyszerű a történet. 1998-ban, akkor már 19 éve dolgoztam az iskolában, egy barátom megkérdezte, hogy tudom-e, kik indulnak a választásokon abban a körzetben, ahol én lakom. Mondtam, hogy nem, de különösebben nem is nagyon érdekel. Elmondta. Akkor elkezdtem gondolkodni, hogy azoknál az embereknél jobban értek a dolgokhoz. Ezen felbuzdulva gondoltam, hogy ha bekerülök a képviselő-testületbe, akkor kiállok az általam fontosnak tartott dolgokért. Aztán jött a szavazás, és elég meggyőzően sikerült nyernem.

Már évek óta szervezem a budaörsi fiataloknak a szabadidős tevékenységeit. Két évvel ezelőtt az iskolába elindítottam egy kezdeményezést. Csináltunk egy horgász-szakkört, készítettünk egy egyéves programot, ami alatt mindent megtanultak a gyerekek. Mind technikailag, mind fejben. Most szeptemberben újraindul a szakkör. Két szakkört kell tartanom, mert olyan sok gyerek van. Azt gondolom, minden felelősséggel gondolkozó család azt gondolja, hogy minden olyan ajtót nyissunk meg a gyerek előtt, ami mögött tudás van és érték. Nézzen be a gyerek, és ha tetszik neki, akkor azt ezerrel toljuk.

(Budaörsi Infó)

facebook: