Megjelent a nyílászárók cseréjére kiírt pályázat

Megjelent a lakóingatlanok elavult állapotú, gyenge minőségű homlokzati nyílászáróinak cseréjére kiírt pályázat, a részletes pályázati dokumentáció hétfőtől elérhető a kormányzati honlapon (www.kormany.hu), a pályázatkezelő ÉMI Nonprofit Kft. honlapján (www.emi.hu), és a Zöld Beruházási Rendszer (www.zbr.gov.hu) oldalon  – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

 

A tárca MTI-hez eljuttatott hétfői közleménye szerint összesen 1,1 milliárd forinttal támogatják a lakások homlokzati nyílászáróinak cseréjét.  Mint írták, a megvalósuló beruházások révén jelentős mértékben csökkenthető az épületek energiavesztesége és a széndioxid-kibocsátás. A vissza nem térítendő, utófinanszírozású támogatást a Zöld Beruházási Rendszer keretében, a kvótabevételek terhére biztosítja a szaktárca.

A közlemény szerint a pályázaton azon magánszemélyek vehetnek részt, akik a pályázattal érintett lakóépület tulajdonosai és azt életvitelszerűen lakják. Pályázatot benyújtani legfeljebb 4 lakásból álló, nem iparosított technológiával épített lakóépület részét képező lakás korszerűsítésére lehet. Az egyes lakások tulajdonosai önállóan nyújthatnak be pályázatot.

A pályázattal elnyerhető támogatás intenzitása legfeljebb az elfogadott elszámolható költség 40  százaléka lehet, azzal a kitétellel, hogy a pályázatonként (lakásonként) adható támogatás nyílászárócsere esetén bruttó 450 ezer forint, míg a lakások nyári hővédelmének javítását célzó, árnyékoló vagy árnyékvető szerkezetek beépítésével kombinált nyílászárók cseréje esetében legfeljebb bruttó 520 ezer forint lehet.

A pályázatot kizárólag elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül nyújthatja be az a természetes személy, aki a megvalósítás helyszínéül szolgáló ingatlan – tulajdoni lapon szereplő – tulajdonosa és ügyfélkapus regisztrációval rendelkezik a www.magyarorszag.hu kormányzati portálon.

A portálon regisztrálni a pályázati kiírás meghirdetésétől lehetséges, a pályázatokat benyújtani pedig a meghirdetéstől számított 30. naptári napot követően, a pályázat lezárásáig vagy a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig lehet – olvasható a közleményben.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.