Dianáról és a királynőről nevezné el második gyermekét Vilmos herceg és Katalin hercegnő

A néhai Diana hercegnő és II. Erzsébet királynő nevét viselné Vilmos herceg és Katalin hercegnő második gyermeke, ha leánynak születik.

 

A Clarence House – a brit trón második számú várományosának és hitvesének londoni hivatala – három hete jelentette be, hogy Katalin ismét gyermeket vár.

A The Sun on Sunday – a legnagyobb példányszámú vasárnapi brit bulvárlap – értesülése szerint a hercegi házaspár úgy döntött, hogy ha leányuk születik, az Erzsébet Diana nevet adják neki, a 88 esztendős uralkodó és Vilmos 1997-ben elhunyt édesanyja tiszteletére.

Az információ Andrew Mortontól, Diana életrajzírójától ered. Morton a brit lapnak felfedte: Vilmos és Katalin “közeli barátai” mondták el neki, hogy a házaspár milyen neveket választott leánygyermek születése esetére.

Morton szerint Vilmos és Katalin már tavaly júliusban világra jött elsőszülöttjük, György herceg érkezése előtt hosszasan fontolgatta a lehetséges leányneveket is, és remélik, hogy második gyermekük leány lesz, mert így lehetőségük lenne arra, hogy a 36 esztendősen elhunyt Diana emlékének a névválasztással is adózzanak.

Vilmos és Katalin mindazonáltal arra is ügyelt, hogy a gyermek első neve legyen az Erzsébet. Morton szerint a Diana név mindig is a lehetőségek között szerepelt, de a házaspárnak tekintettel kellett lennie arra is, hogy a néhai hercegnő “nem volt a királyi család minden tagjának kedvence”.

Diana hercegnő – Vilmos és öccse, Harry herceg édesanyja – az egész monarchiát megrázó súlyos botrányok közepette 1996-ban vált el Károly trónörököstől, a királynő legidősebb fiától, és alig egy évvel később halt meg Párizsban, amikor az őt és akkori barátját, Dodi Fayedet szállító Mercedes nagy sebességgel egy aluljáró pilléreinek csapódott. Diana mellett életét vesztette Fayed és a gépkocsi francia sofőrje, Henri Paul is.

Morton szerint mindenekelőtt Katalin hercegnő szorgalmazta a Diana név kiválasztását leánygyermek esetére. Vilmos hitvese soha nem találkozott férje édesanyjával, de emlékét nagy tiszteletben tartja – mondta a The Sun vasárnapi kiadásának az udvari bennfentes.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.