Teltházas volt az utolsó képviselő-testületi ülés Budaörsön

(Budaörs, 2014. szeptember 25. – Budaörsi Infó) Teltházas volt a szerdai, minden bizonnyal a választási ciklus utolsó képviselő-testületi ülése. Valószínűleg a közeli választásoknak köszönhetően nagy volt a megjelentek és a hozzászólások száma is. Az oldalsó székeken már az új képviselőjelöltek is fellelhetőek voltak. 

 

A képviselő-testület döntő többsége építené, szépítené a körzetét és természetesen mindenki köszöni az elmúlt négy év munkáját.

Több napirendi pont is lekerült Kálóczi Imre javaslatára. Azonban sikerült döntésre jutni a Kőhegy súlykorlátozásának felülvizsgálata kapcsán. A képviselő-testület elfogadta, hogy feloldja a Kőhegyen érvényben lévő abszolút súlykorlátozást. Egyéni engedélyek kiadásával lehetőséget biztosítanak behajtásra a tehergépjárművek számára az érintett Kőhegyi utcákba, például építkezések esetén.

Ugyanebben az ügyben Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felkéri a polgármestert, hogy a 2015 évi költségvetési rendeletbe terveztesse be a Kőhegy utcáiban Geotechnikai óvintézkedések címen a „Budaörs, Kőhegyi terület pince-, partfal és támfal- felülvizsgálatáról” tárgyú szakvéleményben előírt állagmegóvó beavatkozások pénzügyi fedezetét.

Ez nagy előrelépésnek mondható, hisz ezáltal az ezen a területen félbemaradt vagy el sem kezdett építkezések folytatódhatnak.

 

testuleti_ule_2014_09_24_7

 

Az Óvárosi Gazdapiac ügyét levették a napirendről szintén Kálóczi Imre javaslatára. Bár a helyszínével egyetértett, de a nyitva tartás napjával nem. Véleménye szerint az óvárosiak is szombati piacot érdemelnének.

Így ismét lekerült a napirendről a piac ügye, nemhogy szombati, de még pénteki piac sem lesz.

 

testuleti_ule_2014_09_24_3

 

Hogy a piac témakörénél maradjunk, a legutolsó napirendi pont, amit hivatali sürgősséggel terjesztettek elő, az volt, hogy a Patkó utca és a Szivárvány utca sarkán lévő parkolóban „Bolhapiac” működtetésére közterület-használatot biztosítson az önkormányzat. A kérés zöld utat kapott, így már a héten, szombaton reggel 8 órától Bolhapiac is várja az érdeklődőket a Gazdapiac mellett a lakótelepen.

Sok ügyben döntésre jutott a testület, de több fontos napirendi pontot eltöröltek. Reméljük, hogy a hamarosan felálló új képviselő-testület új lendülete sikerrel megoldja majd a most elhalasztott problémákat is.

 

testuleti_ule_2014_09_24_6

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

1 Komment

  1. […] budaörsi képviselő-testület a ciklus utolsó ülését tartotta szeptember 24-én. Nagy volt a megjelentek és a hozzászólások száma is. Az oldalsó székeken már az új képviselőjelöltek is fellelhetőek voltak. A […]

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.