Kéthetente szabadtéri bolhapiac lesz Budaörsön

(Budaörs, 2014. szeptember 25. – Budaörsi Infó) A 2014. szeptember 24-ei testületi ülésen a képviselők megszavazták, hogy Budaörsön a Patkó utca és a Szivárvány utca sarkán lévő parkolóban Bolhapiac működhessen. A megnevezett területet 2014. december 31-ig díjmentesen használhatják az árusok. Előreláthatólag 2014. október 4-én, 8 órától lesz az első Bolhapiac a Gazadapiac melletti parkolóban, ezt követően pedig minden második héten.

 

Szabóné Katika a szabadtéri bolhapiac főszervezője a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a korábbi szabadtéri bolhapiac szervezésében is részt vett már.

„Gondoltunk egy merészet, mert igény van a bolhapiacra, és úgy döntöttünk, hogy létrehozunk egy szabadtéri bolhapiacot. A Városvédő Egyesületnek van engedélye bolhapiac működésére. Így tudjuk elindítani az új, városi bolhapiacot, ami teljesen ingyen fog működni. Ez a piac teljesen különálló a Lévai utcai bolhapiactól. Sem ezzel a bolhapiaccal, sem pedig a Lakótelepi Gazdapiaccal nincs megállapodásunk vagy együttműködésünk. Mi teljesen politikamenetesek vagyunk, a lakosokért dolgozunk.”

Bár úgy volt, hogy már most szeptember 27-én, szombaton megnyit az új bolhapiac, azonban előreláthatólag csak egy hét múlva lesz rá lehetőség, mert a főszervező egy kisebb balesetet szenvedett.

„Ha minden jól megy, akkor 2014. október 4-én már lesz szabadtéri bolhapiac a Patkó utca és a Szivárvány utca sarkán lévő parkolóban. Az árusoknak nem feltétlenül kell majd előre bejelentkezni, de megköszönjük ha megteszik. Nem szednénk helypénzt, sem asztalpénzt. Mi, a szervezők felügyeljük a bolhapiac tisztaságát és a rendjét is.” – mondta a főszervező.

 

gazdanap8_2014
Az új szabadtéri bolhapiac tervezett helyszíne a Gazdapiac melletti parkoló (jobbra)

 

Asztalok vagy székek nem lesznek a helyszínen. Az árusoknak kell majd gondoskodniuk arról, hogy mire teszik a portékájukat. A bolhapiacon élelmiszer, dohányárú, alkohol és aranyékszer nem árusítható. Amennyiben a felsorolt vagy nem saját tulajdonú tárgyak eladásának a gyanúja merül fel, a szervezők értesítik a Budaörsi Rendőrkapitányságot. 

Megunt vagy kinőtt holmikat lehet árulni, ami óriási segítség lehet a kisnyugdíjasoknak, nagycsaládosoknak és azoknak, akik csak a bolhapiac varázsát szeretik.

Itt mindenki megtalálhatja, amire régóta vágyott, de bolti áron nem tudta megvásárolni. A szabadtéri bolhapiacnak azonban van egy hátránya is: a rossz idő. Sajnos esős időben nem tudjuk megtartani. Szeretnénk kihasználni amíg tart a jó idő!” – tette hozzá Szabóné Katika főszervező.

 

A bolhapiacra jelentkezhetnek a következő e-mail címen, illetve közösségi oldalakon:

patkosbolhapiac@gmail.com 

https://www.facebook.com/groups/383643411704121/724142020987590/?notif_t=group_activity

https://www.facebook.com/events/587714588000029/?ref_newsfeed_story_type=regular  

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

1 Komment

  1. […] 4-én lett volna az első árusítási alkalom a Gazdapiac melletti parkolóban, mint ahogy már korábbi cikkünkben erről olvashattak is. A Budaörsi Infó megtudta, hogy ez a terv meghiúsult, mert a Városvédő […]

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.