Gazdanap, Családi nap és adományozás a Vöröskereszt részére Budaörsön

(Budaörs, 2014. szeptember 22. – Budaörsi Infó) 2014. szeptember 20-án tartották Budaörsön az első, hagyományteremtő Gazdanapot a lakótelepen szombatonként működő Gazdapiac melletti parkolóban. A rendezvény egyik érdekessége az volt, hogy a Frankhegyi Részönkormányzattal és a Vöröskereszttel együttműködve szervezték meg.

 

A Gazdanap reggel 9 után kezdődött Török István, Budaörs alpolgármesterének, Kisberk Balázs a Budaörsi Agrárgazdasági Bizottság elnökének és Galisz Tamás a Magyar Piacszövetkezeti tagjának beszédével.

Kisberk Balázs a Budaörsi Infónak elmondta, hogy szeretnék, ha a Gazdanap valóban hagyományteremtő lehetne, és ezért jövőre is meg szeretnék tartani.

 

gazdanap7_2014

„Az idei Gazdanapot a Frankhegyi részönkormányzattal és a Vöröskereszttel együttműködve rendeztük meg. Jövőre a Kamaraerdei részönkormányzatnak szeretnénk lehetőséget adni a megjelenésre. A részönkormányzatok bevonásával az a célunk, hogy megismertessük a munkásságukat a belvárosban, illetve a lakótelepen élőkkel. Szeretnénk összehozni a város lakóit egymással. A részönkormányzat mellett egy standon helyet kaptak a Vöröskereszt munkatársai is, akik elsősegély totóval és látványos elsősegélynyújtási bemutatóval emelték a rendezvény színvonalát. Nagyon örülünk, hogy stratégiai partnerként ők is megtiszteltek minket jelenlétükkel.”

 

gazdanap5_2014

 

Czuczor Gergely a Frankhegyi Részönkormányzat elnöke a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a részönkormányzatnak az a célja, hogy megismertesse a budaörsiekkel a munkájukat, és hogy élhetőbbé, lakhatóbbá tegyék a Frankhegyet.

„Korábban már három Családi napot szerveztünk, ami a frankhegyieknek szólt, de most a negyedik alkalommal a Gazdanaphoz csatlakozva lejöttünk a lakótelep szívébe és az a célunk, hogy a lakótelepiek, a Budaörs város nyugati oldala is megismerjen minket, a munkásságunkat, a céljainkat.

Azt szeretnénk elérni, hogy közművesítve legyen a hegy, legyenek szilárd útburkolattal ellátva az utcák és lakhatóvá valljon a Frankhegy. Fel tudjanak költözni azok, akik telekkel rendelkeznek.

A Gazdanap egy nagyon jó alkalom arra, hogy olyan termékeket hozzunk, ami érdekessé teszi a Frankhegyet. A Gazdanapon például barackot főztünk és a főzés végén ingyen el lehetett vinni kis csuporban a lekvárt.”

 

Nagy Éva, a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete 1. számú Területi Szervezetének területi munkatársa a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a Gazdapiacon a Vöröskereszt helyi önkéntesei és munkatársai is jelen voltak.

 

gazdanap3_2014

„A rendezvény alatt a Vöröskeresztes sátorban önkéntes- és tagtoborzás folyt, kreatív sarok várta a gyerekeket és az érdeklődőket.

Az AMBU-babás újraélesztési bemutatón nagy volt az érdeklődés, a bemutató után gyerekek és felnőttek, sőt a nagyik közül  többen is “megmentették” AMBU Jancsit. A budaörsi Vöröskereszt szervezett néhány orvostanhallgató, illetve egészségügyi főiskolai hallgatókból egy kis csapatot, akik mára már készen állnak arra, hogy a megfelelő engedélyek után önállóan, bemutatókat tartsanak iskolákban, intézményeknél. A rendezvény napján Karap János mentőtiszt győződött meg arról, hogy a fiatalok szakszerű bemutatót tartottak.

 

gazdanap

Nagyon köszönjük, hogy felügyeletével, részvételével megtisztelt bennünket és ezzel is segítette bemutatkozásuk sikerét.

Ezután az önkéntes fiatalok a Vöröskereszt alapítójáról és a Vöröskereszt létrejöttéről szóló kiselőadást tartották meg, melyet játékos TOTÓ zárt, ahol apró ajándékokat nyerhettek a jól válaszolók.

 

gazdanap4_42014

 

A rendezvény alatt az egészséges életmódra való nevelés keretében almát kínáltak az önkéntesek az odalátogatóknak.

A megjelenést a vártnál nagyobb érdeklődés és támogatás kísérte, mint amilyenre számítottuk. Ennek legfőbb eredményei, hogy Czuczor Gergely képviselő úr a helyi Vöröskereszt számára,  saját AMBU-baba vásárlását helyezte kilátásba adományként. A helyi iskolákból kaptunk felkérést bemutató megtartására.”

 

gazdanap2

 

A szervező Budaörsi Agrárgazdasági Bizottság elnöke a Budaörsi Infónak elmondta még, hogy hamarosan egy újabb karitatív rendezvényük lesz a városban a Magyar Vöröskereszttel, a Budaörsi Nagycsaládosok Egyesületével és a Családsegítővel együttműködve.

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.