Jelentős forgalomkorlátozások lesznek a hétvégén Budapesten

Jelentős forgalomkorlátozások lesznek a hétvégén Budapest több fő útvonalán is rendezvények miatt: sem az Andrássy utat, sem a Lánchidat és környékét nem használhatják majd a közlekedők.

 

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel azt közölte: ezen a hétvégén rendezik meg a Mobilitási Hét keretén belül a fővárosi autómentes hétvége eseménysorozatát az Andrássy úton, és ugyanitt péntek este az Opera is rendezvényt tart. Szombaton és vasárnap lesz a Városligetben a Nemzeti Vágta, a Lánchíd és Széchenyi tér környékén pedig az Energia Futam.

A rendezvények miatt péntek 18 órától hétfő hajnali fél ötig le lesz zárva a Hősök tere, a Kós Károly sétány és az Andrássy út, majd péntek este 10 órától a József Attila utca, a Széchenyi István tér és a Lánchíd. Lezárják emellett szombaton és vasárnap a reggel 8 és este 8 közötti időszakra a Dózsa György utat a Podmaniczky utca és a Városligeti fasor között.

A lezárás érinti a BKK több járatát is, a kisföldalatti szombaton 17 órától üzemzárásig csak a Mexikói út felé áll meg az Operánál. A 16-os és a 916-os buszok rendezvény miatt péntek délutántól vasárnap estig sűrűbben, de a Lánchíd lezárása miatt az Erzsébet hídon át közlekednek. A 105-ös buszok pénteken 18 és 22 óra között, illetve vasárnap egész nap a Podmaniczky utcán járnak, ugyanezen az útvonalon szállítja az utasokat a 979-es éjszakai busz is. A Dózsa György úton közlekedő 20E a VII. és a VI. kerületbe, a 30-as, a 30A és a 230-as autóbusz pedig a Városligetbe elterelve jár szombaton és vasárnap reggel 8 és este 8 között.

A 70-es trolibusz helyett pénteken fél öttől üzemzárásig csuklós busz szállítja az utasokat és a járat elterelve közlekedik szombaton is. A 75-ös troli szombaton és vasárnap egész nap szintén módosított útvonalon, a Városligetet megkerülve halad. A 78-as trolibusz vonalán szombat délelőtt változatlan útvonalon autóbusz szállítja az utasokat.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.