Magyarul nem beszélő ukrán kért magyar állampolgárságot

Magyar állampolgárságot kért egy ukrán férfi, aki nem beszél és nem is ért magyarul – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán.

 

A police.hu-n megjelent közlemény szerint szerdán kapták a bejelentést a Kemecsei Járási Hivatalból az esetről. A rendőrség a 21 éves ukrán férfit a helyszínen elfogta és előállította, közokirat-hamisítás bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Az Index kedden írt arról, hogy elképesztő maffia épült a kettős állampolgárságra, óvatos becslések szerint is tízezrével kaphattak állampolgárságot hamisított papírokkal ukránok, oroszok, szerbek. Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes aznap az MTI-nek hangsúlyozta, a legszigorúbb államigazgatási ellenőrzés mellett és szükség esetén rendőrségi és titkosszolgálati kontrollal történik a honosítás.

 

 

 

Semjén: a baloldal összehangolt támadást indított a kettős állampolgárság ellen

 

A nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes szerint az Index hírportál, valamint annak alapján az MSZP és a Demokratikus Koalíció politikusai “tudatos torzítással, teljesen ellenőrizetlen forrásokból származó híresztelések alapján” támadást indítottak a kettős állampolgárság ellen. Semjén Zsolt erről a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbogáton beszélt szerdai sajtótájékoztatóján.

A kereszténydemokrata politikus az Index cikkére reagálva elmondta, a szomszédos országokban működő “kevésbé baráti” titkosszolgálatok akciókat indítottak az állampolgárság akadályozására.

Ezeknek a titkosszolgálati akcióknak lényege, hogy dezinformáció alapján fiktív honlapokat hoznak létre, valamint azokra fiktív anyagokat töltenek fel, és azokra hivatkozva korrupciós visszaéléseket sejtetnek az állampolgárság körül – magyarázta.

Szomorú, hogy bizonyos baloldali médiumok Magyarországon átvették ezeket a híreket – mondta Semjén Zsolt, majd rögzítette: aki külföldi titkosszolgálattal működik együtt magyar nemzeti célokkal szemben, az hazaárulást követ el.

A miniszterelnök-helyettes a sajtótájékoztatón felhívta a figyelmet arra is, akinek tudomása van arról, hogy bűncselekménnyel szereznek magyar állampolgárságot, annak feljelentési kötelezettsége van.

Aki ennek nem tesz eleget, szintén bűncselekményt követ el – tette hozzá.

Semjén Zsolt a kormány nevében visszautasította a magyar államigazgatást ért korrupciós vádat.

Ha korrupciós eset felmerült, akkor az ellen magyar állam a legszigorúbban lépett fel – hangsúlyozta a kormányfő-helyettes. Semjén Zsolt szerint a honosítás során az érintett többszörös szűrőn, azaz titkosszolgálati, nemzetbiztonsági, rendőrségi és államigazgatási ellenőrzésen esik át.

A kormánypárti politikus a sajtótájékoztatón a rezsicsökkentéssel kapcsolatban kifejtette, a kormány a multinacionális közműszolgáltatókkal szemben az emberek oldalára állt, a nagy nemzetközi nyomás ellenére a kabinet megakadályozza, hogy a cégek extraprofitot “vegyenek le” a lakosságról és kivigyék azt az országból.

A devizahitelesek kormány általi megmentését példátlan történelmi tettnek nevezte Semjén Zsolt, aki szerint ebben az ügyben “az igazságosság most übereli a formális jogászkodást.”

Az apró betűs szövegekben lévő kitételek nem lehetnek okok arra, hogy az igazságossággal szemben meghozott szerződések terhét egyoldalúan csak az emberek viseljék – magyarázta.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.