Minden körzetben indít jelöltet a Budaörs Fejlődéséért Egyesület – Leadták ajánlóíveiket a budaörsi civilek

(Budaörs, 2014. szeptember 5. – Budaörsi Infó) A Budaörs Fejlődéséért Egyesület valamennyi jelöltje, beleértve Wittinghoff Tamás polgármester jelöltet is, 2014. szeptember 2-án leadta a választási részvételhez szükséges ajánlóíveket, az előírtnál jóval több ajánlással. A Budaörs Fejlődéséért Egyesület tehát minden választókerületben indít jelöltet a 2014. október 12-ei választásokon. 2014. augusztus 31-én a Budaörs Fejlődésért Egyesület Batyus bált szervezett a Csiki pihenőkertben. Közös főzés hozott anyagokból, zene és jó hangulat várta az érdeklődőket. Szokásosnak semmiképp sem mondható ez a „nem hagyományos” kampánynyitó rendezvény, amelyen egyenként bemutatták a képviselőjelölteket.

 

Wittinghoff Tamás az augusztus végi „nem hagyományos” kampánynyitó rendezvény bevezető beszédében elmondta, hogy a „demokratikus ellenzék ahány hibát el lehetett követni, annál eggyel többet mindig sikeresen el is követett. Sokat gondolkoztunk azon, hogy mit lehetne tenni annak érdekében, hogy mindazt, amit az elmúlt 24 évben elértünk folytatni lehessen.

Egy olyan közösséggel vigyük tovább a következő öt évet, akik egyfelől régi ismert arcok, másfelől valamennyi helyi demokratikus oldal támogatását bírják.Nyilván majd fogunk mindenfélét hallani arról, hogy nem is vagyunk mi igazán civilek, mert valaki közülünk már 12 évvel ezelőtt látott egy pártot, és az már biztos nem független.

Én azt gondolom, hogy azok az emberek, akik a rendszerváltáskor azt gondolták, hogy a demokratikus önkormányzatiság kialakításában szeretnének részt venni vagy bármilyen más politikai szervezetben részt vettek, azoknak semmi szégyellnivalójuk nincs.

Sajnos azt látom, hogy nem csak az elmúlt hanem folyamatosan az önkormányzatiság valamilyen módon kezd a háttérbe szorulni. Nagyon remélem, hogy azok az önkormányzatok, ahol valamiféle alternatívát lehet felmutatni a kormányzással szemben, azok valamilyen kis szigetként megőrzik a csíráját annak ami modern, európai, liberális. (…) Vannak közöttünk baloldali értékrendeket képviselők, liberálisok, konzervatívok.

Egy dologban mindenképpen egyetértünk, hogy az amit ez a város elért, és amilyen irányban fejlődött az elmúlt 24 évben, azt fontosnak tartjuk. Ha megkapjuk a bizalmat a szavazóktól, mi akkor is együtt fogunk működni a másik oldallal, mert abban hiszünk – szemben azzal a hatalomgyakorlással, amit ma láthatunk –, hogy a különböző oldalaknak nem megsemmisíteni kell egymást, hanem együtt kell működniük.”

 

wittighoff_csapata

 

A Budaörs Fejlődéséért Egyesület közleményben kéri, hogy szavazzanak képviselőjelöltjeinkre és Wittinghoff Tamás polgármesterjelöltre, hogy “polgármester és képviselő-testület együtt, összehangoltan stabil egyesületi többség mellett vezethesse a várost a következő ciklusban.”

Wittinghoff Tamás polgármester arra kéri a választókat, hogy ha elégedettek a város eddig elért eredményeivel, és az ő teljesítményével, akkor egyrészt szavazzanak ismét rá, de segítsék azzal is a munkáját, hogy vele együttműködő képviselő-jelölteket, azaz a Budaörs Fejlődéséért Egyesület jelöltjeit választják be az önkormányzatba. Fontosnak tarja ugyanis, hogy stabil többség álljon mögötte a képviselő-testületben, mert csak így lehet hatékony munkát végezni Budaörs fejlődése érdekében.

 

 

A Budaörs Fejlődéséért Egyesület jelöltjei

 

1. választókörzet: dr. Bakó Krisztina

rsz_1bakókrisztina

Dr. Bakó Krisztina magyar-francia szakos tanárként végzett az ELTE Bölcsészettudományi Karán, majd jogász diplomát szerzett az Állam és Jogtudományi Karon. Dolgozott újságíróként, televíziós és havilap szerkesztőként, majd több mint 10 évig az ingatlanszektorban, ügyvezetőként tevékenykedett.  Az utóbbi években mint szervezetfejlesztési, felsővezetői tanácsadó dolgozott, és két éven át a XI. kerületi Önkormányzat munkájában vett részt a jogi bizottság tagjaként. 2012-től az LMP Országos Választmányának titkára volt, majd a Párbeszéd Magyarországért párt alapítója és első elnökségének tagja 2014. júliusáig. Az országgyűlési képviselőválasztásokon is megmérettette magát Pest megye 11. sz. választókörzetében, ahol második helyen végzett.

Harmadik generációs  budaörsi,  családjával az 1. számú választókerületben él, amelynek jól ismeri múltját, jelenét, gondjait és örömeit. Fontosnak tartja a városrész fenntartható fejlődését, és megválasztása esetén képviselőként is ennek érdekében kíván tevékenykedni, amelyet okos, meggyőző fellépésével képes is sikerre vinni.

 

 

2. választókörzet: Simándi Szelim

rsz_2simándiszelim

Simándi Szelim, 26 éves, politológus végzettséggel rendelkezik. Az elmúlt években vezető tanácsadóként dolgozott egy nemzetközi innovációs cégnél. 2011-ben gyakornoki ösztöndíjjal betekintést nyert az Európai Parlament működésébe. Korábban alkalmazott közgazdaságtan tanulmányokat is folytatott, illetve a Magyar Író Akadémián közéleti beszédíró oklevelet szerzett. Jelenleg másoddiplomás nemzetközi tanulmányokat végez az európai fejlesztéspolitika területén. Az Együtt PM alapító tagjaként a szervezet ifjúsági tagozatának koordinátora.

Budaörsön nőtt fel, amelyet annak városias, ám mégis családias volta miatt különösen szeret. A család, a biztonság, az esélyegyenlőség, a gondolatok szabadsága olyan értékek, amelyeket kiemelkedően fontosnak tart és ezek védelmében bármikor hajlandó kiállni. Szeret zenélni, 15 éve játszik a budaörsi fúvószenekarban. Megválasztása esetén főleg ifjúságpolitikával és innovációval szeretne foglalkozni, természetesen a választókerületének harcos képviselete mellett.

 

 

3. választókörzet: Hauser Péter

rsz_3hauserpéter

Hauser Péter tősgyökeres budaörsi sváb családból származik, a hagyományos, konzervatív értékek tisztelője. Gyermekkora óta a választókörzetben él. Vérbeli lokálpatriótának vallja magát gyermeke is az 1.sz Általános Iskolába jár, ahol egykor ő is a padot koptatta. A Pécsi Tudományi Egyetemen szerzett jogi asszisztensi végzettséget. Nyolc éven át volt tagja a Budaörsi Német Nemzetiségi Önkormányzatnak, és elnöke az első passiójáték szervezőbizottságának. Szakújságíróként is tevékenykedik egy természetvédelmi lapban, illetve vállalkozást vezet Budaörsön.

Fontosnak tartja a családi hagyományokat, az egészséges, sportos életmódot, amely részeként minden reggel úszással kezdi a napot. Képviselővé választása esetén a város fejlődését kívánja elősegíteni, a régi értékek megtartásával, a helyi közösség építésével párhuzamosan. Választókerületének harmonikus fejlesztése mellett a helyi vállalkozások helyzetbe hozását és a környezettudatos gondolkodásmódot szeretné megjeleníteni képviselői munkája során.

 

 

4. választókörzet:  dr. Tóth Ferenc

rsz_4tóthferenc

dr. Tóth Ferenc Budaörsön született, és el sem tudja képzelni máshol az életét. Szakvizsgázott, mesterszakos tanár és jogász. Az elmúlt években több budaörsi iskolában is tanított, sok száz gyermek sorsával, családjával ismerkedett meg és kapott rálátást a budaörsiek helyzetére. Tisztességes, szorgalmasan dolgozó, szeretetközpontú családból származik, és ezt a gondolkodásmódot igyekszik továbbadni oktatói tevékenysége és közéleti szerepvállalásai során is.

Négy éve szervezője a Budaörsi Közéleti Klubnak. Az ország ügyei iránti érdeklődése vezette arra, hogy szerepet vállaljon a helyi MSZP-ben. Jelenleg a Budaörsi Önkormányzat Ügyrendi Bizottságának külsős tagja, így rálátása van a várost érintő legfontosabb ügyekre. Szeret kertészkedni, lakóházuk többször lett Budaörs legvirágosabb udvara. Képviselővé választása esetén egy nyugodt, mindenben kiegyensúlyozott, emberközpontú és a fenntartható fejlődéssel szinkronban álló városért szeretne tevékenykedni.

 

 

5. választókörzet:  dr. Molnár Gábor

rsz_5molnárgábor

dr. Molnár Gábor az ELTE Állami és Jogtudományi Karán szerzett jogi diplomát, és jogászként dolgozott közel három évtizedig. 2011-ig egy piacvezető környezetvédelmi részvénytársaság jogi irodáját vezette.  2011 júliusától Budaörs alpolgármesterként tevékenykedik. 20 évig sportolt a Vasas SC-ben, ahol megalapozta az őt jellemző kitartást és erőt. Négy éve a BSC elnökségi tagja. 1998 óta önkormányzati képviselő, az első ciklusban az pénzügyi, a következőben az ügyrendi, azt követően pedig a környezetvédelmi bizottság elnökeként dolgozott, így a város szinte minden problémáját ismeri, azokhoz szakavatott módon tud nyúlni. Alpolgármesterként az önkormányzaton belüli feladatmegosztásból adódóan hozzá tartozik az egészségügy, az oktatás, a sport és bizonyos gazdasági feladatok, amelyek jobbítása érdekében számos javaslattal élt az elmúlt években. Felesége, akivel 31 éve él boldog házasságban, vezető jogtanácsos, egy már felnőtt fia és egy lánya van.

Budaörs számára az otthont, a nyugalmat, ugyanakkor a folytonos változást, a fejlődést jelenti. Alpolgármesterként is a város e kettősségét igyekezett támogatni, erősíteni a kisvárosi arculat és nagyvárosok által is irigylésre méltó fejlettség harmóniáját. Emiatt vállalta el a Budaörs Fejlődéséért Egyesület elnöki tisztét is, ahol szintén a város érdekében tevékenykedik. Képviselővé választása esetén ugyanebben a szellemben kívánja munkáját folytatni, és fejleszteni választókerületét, így többek között a zajvédő fal folytatását és a régi posta épület mindenki megelégedésére történő hasznosítását tarja kiemelkedő feladatnak.

 

 

6. választókörzet:  dr. Ritter Gergely

rsz_6rittergergely

dr. Ritter Gergely régi budaörsi családból származik. A Semmelweis Orvostudományi Egyetemen cum laude minősítéssel szerzett diplomát. Először tüdőgyógyászatból szakvizsgázott és Törökbálinton, a Pest megyei Tüdőgyógyintézetben dolgozott közel másfél évtizeden át. Közben számos kongresszus előadójaként, tudományos publikációk szerzőjeként szerzett magának szakmai hírnevet. 1996-ban sikeresen pályázott meg egy háziorvosi praxist Budaörsön, háziorvostanból is szakvizsgát tett, és azóta gyógyítja településünk lakóit. Megnyerő személyiségét városszerte nagy tisztelet övezi, megfontolt, toleráns, őszinte szavait sokan tekintik mértékadónak Budaörsön.

1996-tól – egy ciklus kivételével – önkormányzati képviselő, az elmúlt négy évben a Szociális és Egészségügyi Bizottság tagjaként tevékenykedett.

Önkormányzati képviselőként az Egészségcentrumban tapasztalható zsúfoltság megszüntetését és az előjegyzési idő lerövidítését szeretné elérni, valamint a háziorvosi rendelők további fejlesztését is szorgalmazni fogja. Választókerületében különösen a volt TÜZÉP-telep területénekrendezéséért és a belváros egyes részeinek megújításáért kíván erőfeszítéseket tenni. Ha az egyesület képviselői többségbe kerülnek az önkormányzati testületben, megoldódhatnak ezek a problémák is.

 

 

7. választókörzet:  Stift Nándor

rsz_7stifftnándor

Stift Nándor 35 éve a Herman Ottó Általános Iskola testnevelés tanára és azóta szervezi lankadatlan lelkesedéssel Budaörs fiataljainak kulturális és szabadidős programjait, illetve sportéletét. A Budaörsi Diáksport Egyesület Kosárlabda Szakosztályának alapítója, edzője és vezetője. Nevéhez kötődik az évről évre megszervezett Városi Sportnap, illetve a Kosárlabda Torna, de jól ismerik a horgászszakkörök, vagy a Zöld Körrel közösen szervezett nyári táborok résztvevői is. Nem véletlen, hogy nem tud úgy végigmenni az utcán, hogy ne venné körül csillogó szemű gyerekek és fiatalok hada, akiket barátságra, toleranciára tanít, és arra, hogy higgyenek magukban.

Tősgyökeres budaörsi, 1998 óta önkormányzati képviselő is lakóhelyén, a lakótelepi 7. számú választókörzetben. Mindig keményen kiállt a választókörzete érdekében, illetve része van abban, hogy a városnagyon sokat költ sport- és szabadidős feladatokra, létesítményekre, uszodára, focipályákra, játszó- és pihenőhelyekre, ezzel gazdagítva a budaörsiek kikapcsolódási és rekreációs lehetőségeit. Újraválasztása esetén ezt a munkát kívánja folytatni, így mindenekelőtt a körzetében lévőközösségi ház ügyét és a lakótelepi óvoda emeletráépítését szeretné felkarolni.

 

 

8. választókörzet:  Bíró Gyula

rsz_8bírógyula

Feleségével több mint harminc éve él a budaörsi lakótelepen, immár nyugdíjasként, két unoka nagypapájaként, akik szintén a lakótelepen laknak családjukkal. Diplomáját a Budapesti Műszaki Egyetemen szerezte meg, 2002-ig fejlesztő vegyészmérnökként dolgozott az MTA Izotóp Kutató Intézetében.1984 óta vesz részt a helyi közéletben, több mint tíz évig volt közös képviselője az egyik tízemeletes társasháznak, 1994 óta önkormányzati képviselő. A Közoktatási és Művelődési Bizottságot 16 éven át vezette, míg a mostani ciklusban a Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Bizottság elnökeként tevékenykedett.

Több mint tíz évig volt a Budaörsi Sport Club asztalitenisz szakosztályának vezetője, valamint a BSC elnökségi tagja. Emellett a  megyei asztalitenisz szakszövetség elnöki tisztét is sokáig ő töltötte be, amely tevékenységért 1998-ban miniszteri kitüntetésben részesült.

Aki figyelemmel kíséri a képviselő-testület üléseit, maga is tapasztalhatja józan, határozott, pontos hozzászólásait, valamint láthatja kitartó és eredményes erőfeszítéseit a lakótelep érdekében. Fanyar humorral fűszerezett racionális világlátása sokak számára mércét jelent a városban és a képviselő-testületben egyaránt. Amennyiben újra sikerül elnyernie a választók bizalmát, úgy a lakótelepi 8-as körzet jó kézben tudhatja ügyeit, s biztos lehet benne, hogy érdekei a lehető legjobban képviselve lesznek az önkormányzatban.

 

 

9. választókörzet:  Becz György

rsz_9beczgyörgy

Becz György a Magyar Testnevelési Főiskola tanári szakán, 1975-ben szerzett diplomát, amelyet 1980-ban másoddiplomaként kosárlabda szakedzői minősítéssel is kiegészített. 1986 óta tanít az Illyés Gyula Gimnáziumban, ahol kezdeményezője és motorja a diákok szabadidős sporttevékenységeinek, többek közt emlékezetes vízitúrákat, sítáborokat is szervezve számukra. Edzője az iskola leány kosárlabda csapatának, amely több alkalommal nyert a megyei bajnokságon, és háromszor hozta el a budapesti amatőr középiskolai bajnoki címet. 2014-ben az eddigi legnagyobb sikert érte el a csapat: az Amatőr Diákolimpia Országos Döntőjéről harmadik helyezéssel tértek haza. Osztályfőnökként a 2014/2015-ös tanévben már a nyolcadik osztályát “viszi”  érettségire. Szinte nem tud úgy az utcára lépni, hogy valaki ne szólítaná meg: 28 év alatt rengeteg tanítványa volt, és számtalan családdal került kapcsolatba, akik ismerik, szeretik, és bizalommal fordulnak hozzá.

Kisebb megszakításokkal 1980 óta lakik Budaörsön, itt alapított családot, és vesz részt a város közéletében. 2009-ben Budaörs Város Önkormányzata Szakály Mátyás Pedagógus Emlékéremmel tüntette ki. 2010 óta a Budaörs Fejlődéséért Egyesület képviselőjeként tevékenykedik az önkormányzatban a Közoktatási, Művelődési, Ifjúsági és Sport Bizottság, illetve Ügyrendi Bizottság tagjaként.

Közvetlen, megnyerő természete megkönnyíti, hogy választókerülete polgárai bármilyen problémával, kéréssel, javaslattal meg tudják keresni, amelyek megoldását is a szívén viseli. Hivatásából fakadóan a közösségépítést tartja az egyik legfontosabb feladatának, amelyet szívesen és örömmel végez, és ezt képviselőként a következő öt évben is szeretné folytatni, ha bizalmat kap a választóktól.

 

 

10. választókörzet:  dr. Kisfalvi Péter

rsz_10kisfalvipéter

dr. Kisfalvi Péter 37 éve él Kamaraerdőn feleségével. Két felnőtt fia van. A Közgazdaságtudományi Egyetemen diplomázott, majd marketing szakközgazdászi végzettséget, és doktori fokozatot is szerzett ugyanitt. 1989 óta saját szoftverfejlesztő cégét vezeti.

Megalakulásától kezdve, 18 éven át tagja volt a Kamaraerdei Részönkormányzatnak. A városi önkormányzat pénzügyi bizottságában külsős tagként dolgozott 1994-től 2002-ig, majd 2002-től 2010-ig megválasztott területi képviselőként vett részt a városi önkormányzat munkájában. A Kamaraerdő Alapítvány kuratóriumi elnöke, a Budaörsi Városvédő Egyesület tagja, a Budaörs Rádió alapítója.

Kamaraerdőn talán nincs is olyan, aki ne ismerné több évtizedes közéleti tevékenységét, amelyet a kamaraerdeiek érdekében fejt ki. Vidám, humoros természetét az általa alapított városi rádióban is kamatoztatja, ahol zenei műsorokat vezet. Több éven át az MSZP helyi elnöke volt, jelenleg a Budaörs Fejlődéséért Egyesület színeiben szeretné a városrészt jobban bekapcsolni Budaörs életébe, és határozottságát, szakértelmét a választókerületi problémák megoldása, a városrész fejlesztése szolgálatába állítani.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.