Meleg otthon a hideg hónapokra – Hordozható cserépkályhákat adományoz a Magyar Vöröskereszt

Országszerte 20 db különleges hordozható cserépkályhát oszt ki a Magyar Vöröskereszt. Az adományban olyan rászoruló családok részesülnek, akik több gyermeket nevelnek, vagy egyedülállóként nevelik gyermeküket és rossz anyagi körülményeik miatt különösen nagy kihívást jelent nekik a téli fűtésszezon átvészelése.

Pest megyén belül a kályha a Cigány Írószövetség és Nemzeti (köz) Művelődési Társaság irodájába került, ahol az Írószövetség rendszeresen szervez gyermekek számára – a cigány identitás megőrzésére irányuló – képzéseket.

A 20 darab mobil cserépkályhát és azok üzembe helyezését a MAT Kerámia Kft. biztosította, több mint három millió forint értékben.  Az adományozási akciót olyan településeken indították, ahol az önkormányzat tűzifa programot indított. A kályha beüzemelését Dunavarsányban Rotter Géza várpalotai kályhaépítő mester térítésmentesen vállalta. Ő egyébként egyike volt azon 20  kályhaépítő mesternek, akik  a jótékonysági kályhaépítő verseny keretében megépítették a különleges mobil cserépkályhákat.

A mobil cserépkályha ünnepélyes átadásának

időpontja: 2014. szeptember 04. 17:00

helyszíne: 2336 Dunavarsány, Deák Ferenc u. 18.

 

Résztvevők:

–         Ruva Pál Sándor a Cigány Írószövetség és Nemzeti (köz) Művelődési Társaság elnöke Fodor Antalné Dr., a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének elnöke

–         Gerzsenyi István, a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének igazgatója

–         Apagyi Zsolt, a MAT Kerámia Kft. ügyvezető igazgatója

–         Rotter Géza, a kályha építője és beüzemelője

 

Idén – július 12-én és 13-án – tizenharmadik alkalommal tartották meg a Magyarszombatfai Nemzetközi Fazekas Napokat. A népszerű program ezúttal egy jótékonysági kályhaépítő versennyel is kiegészült. A MAT Kerámia Kft. szervezésében megvalósult versenyen 20 mobilkályhát készítettek a mesteremberek, melyek szeptember első felében a Magyar Vöröskereszt segítségével minden megyében egy-egy rászoruló családhoz kerülnek majd.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.