Szeptembertől ismét átszállás nélkül lehet utazni a Fehérvári úti villamosokon

Szeptember elsejétől újra átszállás nélkül lehet utazni a Fehérvári úton közlekedő 18-as, 41-es, 47-es és 48-as villamosokon – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden.

 

Jelenleg ezek a járatok megosztva, két szakaszon közlekednek, a Fehérvári út/Hengermalom út megállónál az 1-es villamosvonal meghosszabbításának munkálatai miatt át kell szállni. A BKK hétfőn megszünteti az ideiglenes végállomásokat a kereszteződésben, az új villamosvágányokat a régi hálózathoz csatlakoztatják, emiatt szerdától vasárnapig a 18-as és 48-as villamos nem közlekedik, a 47-es és a 41-es pedig a belvárosi végállomásuktól csak a Móricz Zsigmond körtérig viszi az utasokat. A kimaradó szakaszon pótlóbusszal lehet utazni.

Ugyanebben az időszakban további, nem halasztható munkákat is elvégez a BKV a dél-budai vonalakon: a 18-as villamos vonalán a Krisztina tér és az Alagút utca csomópontjában felújítják az útátjárót, a Savoya Park végállomáson és a 41-es Budafoki elágazás és Kamaraerdei Ifjúsági Park közötti részén pótolják a kábelt, a Budafok elágazás utáni kanyarban és a Fülőke utca megállóhelynél pedig kicserélik a síneket.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.