Újabb megtévesztés? – A fizetés önkéntes, nem kell kifizetni a “telefonkönyves” számlát!

(Budaörs, 2014. augusztus 22. – Budaörsi Infó) Az MTT Média a napokban több partnerének is figyelmeztető levelet küldött, felhívva a figyelmet a Telefonkönyv Magyarország Kft. által kiküldött számla kinézetű nyomtatványokra, amelyek könnyen megtéveszthetik a gyanútlan vállalkozókat.

 

Az MTT Média Kft levelében biztosítja az ügyfeleit, hogy a fent említett céghez semmi közük sincs, és jelenleg is mindent megtesznek, hogy az ügyfeleik figyelmét felhívják a Telefonkönyv Magyarország Kft. kiküldött ajánlatra.

“A Telefonkönyv Magyarország Kft. az ismert Telefonkönyv feliratot felhasználva ajánlatot küldött ki, mely hasonlít egy számlára, melyben a 2014-2015-ös Telefonkönyvben ígér megjelenést. A cég általános üzleti feltételei szerint viszont ez a megjelenés nem más, mint a telefonkonyv.co oldalon működtetett keresőben való megjelenés. A feltüntetett összeg egy negyedéves díjról szól. Nyomtatott kiadványról szó sincsen!

A Hír 24 augusztus 18-án megjelent cikkében részletesebben is olvashatnak a témáról:http://fn.hir24.hu/penzugy/2014/08/15/ujra-betamad-a-telefonkonyves-csalo/Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a fenti cég az MTT Media Kft-vel semmiféle kapcsolatban nem áll! Ha kéretlen ajánlatot, illetve számlát kap, kérjük, alaposan vizsgálja azt felül, mielőtt megszokásból, rutinból elutalná, illetve kifizetné a feltüntetett összeget!” – írta levelében az MTT Média Kft.

 

telefonkonyv_csalas

Aki bedől az “átverésnek” az könnyen kiadhat több tízezer forintot negyedévente. Néhány évvel ezelőtt ugyanezzel a módszerrel tévesztették meg az embereket, és akkor másfél millió forintnyi bírságot szabtak ki büntetésként a cég számára.

A Gazdasági Versenyhivatal 2013. március 1-jén közzétett Vj-20/2012/19 számú döntésére. E szerint:

“A Gazdasági Versenyhivatal eljáró versenytanácsa megállapítja, hogy a TELEFONKÖNYV MAGYARORSZÁG Kft. a 2011 decemberétől 2012. március 6-ig terjedő időszakban megtévesztő reklámozási gyakorlatot folytatott, amikor a potenciális ügyfelekhez eljuttatott küldeményei azt a látszatot keltették, hogy azok egy már megkötött szerződés alapján kibocsátott számlák.

Az eljáró versenytanács 1.490.000 Ft (Egymillió-négyszázkilencvenezer forint) bírság megfizetésére kötelezi a Szakmai Névsor Szolgáltató Kft.-t.”

A módszer sajnos most sem változott, csak annyiban, hogy a számla, a 2014-15-ös évre szól, de teljesen megegyezik a 2 évvel ezelőttivel.

Felhívjuk ismételten a figyelmet, hogy amennyiben Ön nem kíván élni a telefonkönyvi megjelenés lehetőségével, akkor a számlát ne fizesse be, a számlalevél alján, a vonalkód alatt szerepel, miszerint “Fizetés önkéntes. Olvassa el a hátoldalon az ajánlat általános szerződési feltételeit.”

A számla hátoldalán apró betűkkel, az általános üzleti feltételek között szerepel, hogy a fizetés önkéntes. Itt szerepel továbbá az is, hogy “A jelen ajánlat alapján a fizetés önkéntes. A Társaság és az Ügyfél közötti Szerződés az előterjesztett ajánlat elfogadásával, a befizetés ténye révén jön létre a jelen Általános üzleti feltételekben meghatározott feltételekkel.”

A számlát tehát nem köteles befizetni, aki kézhez kapja, a befizetéssel jön csak létre szerződés. Amennyiben panasza van, bejelentést tehet a Gazdasági Versenyhivatalnál.

Ezért érdemes elolvasni minden esetben az apró betűs részeket is! Mielőtt utalna mindenképpen nézze meg, hogy hová, kinek és természetesen, hogy miért küld pénzt.

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.