A külföldi turisták egyre neveletlenebbé válnak Olaszországban

Itáliában vakációzva a külföldi turisták egyre neveletlenebbé válnak: belemásznak a szökőkutakba, esznek-isznak a tereken, napoznak az utcákon. A Corriere della Sera olasz napilap arra keresett választ, hogy az emberek miért eresztik el magukat ennyire Olaszországban.

 

Az Itáliát főleg nyáron felkereső turisták azt hiszik, hogy nálunk, olaszoknál mindent szabad – írta a Corriere della Sera. Az újság szerint a külföldiek nagy része azért viselkedik teljesen másképpen Olaszországban, mint ahogyan hazájában tenné, mert egyrészt nem veszik komolyan az olaszokat és az olaszországi szabályokat, másrészt Itáliát a lazaság országának tartják, ahol fittyet lehet hányni a szigorú előírásokra, hiszen úgyse tartja be senki ezeket.

A napilap a velencei Corriere Veneto korábbi cikkéhez csatlakozott, amely azt panaszolta, hogy a lagúnák városába érkező turisták letáboroznak a Szent Márk téren, a velencei padokon és utcai lépcsőkön szabályos piknikeket rendeznek az otthonról hozott szendvicseikkel, az utcákon félmeztelenül sétálnak, hogy lebarnuljanak. Éjszaka sem jobb a helyzet, amikor az ittas turisták hajnalig kiabálnak Velencében, és a csatornák széléről intézik el dolgukat.

A Corriere della Sera szerint a külföldi turisták nem illemtudóbbak Firenzében vagy Rómában sem. Példát nekünk, olaszoknak kellene mutatnunk, de Itália hírnevét külföldön gyakran csak a Nápolyt elárasztó hulladék, vagy a 2015-ös milánói világkiállítás építkezéseit övező korrupciós botrányok övezik – vélte az olasz napilap.

Amikor a külföldi turista a repülőtérről Express-vonattal megérkezik a római Termini pályaudvarra, az első, amit lát, az a káosz, kiabálás, a szabályok teljes hiánya. A turisták ilyenkor megállapítják, hogy Olaszországban ez a helyzet, ehhez kell alkalmazkodni. Ezért fordul elő, hogy az otthon a minimális sebességkorlátozást is betartó svájciak, az olasz autósztrádákon száguldoznak – írta a napilap.

Azt is megjegyezte ugyanakkor, a külföldiek viselkedése ugyanakkor azt is mutatja, hogy Itáliában teljesen szabadnak érzik magukat és Olaszországot olyan helynek tartják, ahol mindent összevetve, jó élni.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.