Kajak-kenu vb 2014 – A vasárnap délelőtti összes döntőben lesz magyar

Mind a négy magyar egység sikerrel vette középfutamát a moszkvai kajak-kenu világbajnokság pénteki versenynapjának délutánján, ez pedig azt jelenti, hogy a vasárnap délelőtti nyolc 500 és 1000 méteres döntő mindegyikében lesz magyar hajó.

 

Ötszáz méteren a délelőtti előfutamában is magabiztosan első, olimpiai, világ- és Európa-bajnoki címvédő kajakos Kozák Danuta ha lehet, ezúttal még fölényesebb győzelmet aratott, a riválisok csak a hátát nézhették. Több mint egy hajóhossz előnnyel célba érkezve jelezte: ezúttal is az aranyérmért jött.

A férfiak hasonló számának negyedik középfutama ugyancsak magyar sikert hozott: Dombvári Bence semmit nem bízott a véletlenre, mert ugyan még a második hely is finálét ért, ő nyert, s ezzel ezen a távon bekerült a legjobb kilenc közé. Csütörtökön, 1000 méteren ugyanez nem jött össze neki, ott csak a B döntőben szállhat majd vízre.

A győriek 19 éves ifjúsági világbajnok kenusa, Khaut Kristóf is folytatta remek szereplését, élete első felnőtt vb-jén ugyanis kiharcolta a finálés indulás jogát, miután második pályáján a címvédő brazil Isaquias Queiroz Dos Santos és a cseh Martin Fuksa mögött harmadikként ért a célba.

“Tudtam, hogy a brazil és a cseh srác ellen nem lesz esélyem, és tartottam a lengyel fiútól is, őt azonban sikerült megvernem, idén már másodszor. Nagyon örülök, hogy bejutottam a döntőbe, hiszen ez volt a cél” – nyilatkozott Khaut.

Kozákhoz hasonlóan Vasbányai Henrik és Mike Róbert kettőse is címvédésre készül C-2 1000 méteren. Ezt délutáni teljesítményükkel is igazolták, ugyanis remek taktikával mentek végig, s csakúgy mint délelőtt, újabb győzelmet arattak.

A Lakatos Zsanett, Takács Kincső kenus, valamint a Dombi Rudolf, Boros Gergely és a Szabó Gabriella, Csipes Tamara kajakos duó már a délelőtti előfutamból biztosította helyét a döntőben 500 méteren, ahogy a Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel összeállítású 1000 méteres kajaknégyes is.

“Túl vagyunk az ötszázas és ezres előcsatározásokon, úgy gondolom, mindenki teljesítette, amit vártunk tőle, egyedül Dombvári Bence nem jutott döntőbe a hosszabb távon, de aztán javított ötszázon – nyilatkozott az MTI-nek Storcz Botond vezetőedző. – Az látszik, hogy hasonlóan hozzánk, az ellenfelek is nagyon felkészültek, kíváncsian várom a döntőket. Aranyesélyeseink szerintem eddig annyit adtak ki magukból, amennyit kellett, van még bennük tartalék. Kellemes meglepetés a férfi kajaknégyes teljesítménye, szerintem reális eséllyel pályázik a dobogóra, és szeretném kiemelni a fiatal Khaut Kristófot is, aki berobbant a felnőtt mezőnybe.”

Pénteken, 14.30 órától még a 200 méteres előfutamokat bonyolítják le a vb-n, szombaton pedig már finálék következnek: délelőtt hét, délután pedig három magyar hajóért lehet majd szorítani.
   A további program (magyar idő szerint):

szombat:
500 és 1000 méteres döntők 9.00
200 méteres középfutamok 12.30
5000 méteres döntők 14.30

vasárnap:
500 és 1000 méteres döntők 7.25
200 méteres döntők 9.38
váltó előfutamok 13.00
váltó döntők 15.00

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.