A hétvégén melegebb, napsütéses idő várható, de továbbra is lehet eső

A hétvégén akár 33 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet, több napsütés várható és több helyen száraz lesz az idő, de továbbra is lehetnek záporok, zivatarok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az országos középtávú előrejelzéséből.

Éjszaka nyugat felől tovább csökken a felhőzet, de a Dunától keletre szórványosan még lehet zápor, zivatar. Pénteken napközben a Dunántúlon gomolyfelhős, napos idő ígérkezik, keleten azonban még felhősebb marad az idő, ott csak estétől csökkenhet jelentősebben a felhőzet. A Dunántúlon helyenként, a Duna vonalától keletre többfelé várható csapadék. A zivatarokat felhőszakadás, kisebb eséllyel jégeső és erős vagy viharos szél kísérheti. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-19 fok között valószínű, a legmagasabb hőmérséklet 25-30 fok között alakul.

Szombaton sok lesz a napsütés, de gomolyfelhők is képződnek, amelyekből délután, este helyenként – nagyobb eséllyel az Északi-középhegységben és a Nyugat-Dunántúlon – előfordulhat zápor, zivatar. A Dunántúlon megélénkül, másutt mérsékelt marad a légmozgás, zivatar környékén viszont erős vagy viharos széllökés is lehet. Hajnalra párássá válhat a levegő, foltokban köd is képződhet. A leghidegebb órákban 13-18 fok lehet. Nappal 27-32 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap sok napsütés várható gomolyfelhő-képződéssel, helyenként ismét lehet zápor, zivatar. A Dunántúlon élénk lesz a déli, délkeleti szél, az északnyugati határvidéken erős, zivatar környékén viharos széllökés is lehet. A minimumhőmérséklet 14-20 fok között valószínű A nappali maximumok várhatóan 28-33 fok között alakulnak – olvasható az előrejelzésben.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.