Elkészült a budaörsi Kollektív Alternatív Zeneműhely új klipje (fotók+videó)

A galéria megtekintéséhez kattintson a képekre!
Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet!

(Budaörs, 2014. augusztus 1. – Budaörsi Infó) Elkészült a budaörsi Kollektív Alternatív Zeneműhely harmadik videoklipje. Az én törzsem című dal került feldolgozásra, aminek forgatásán 20 lelkes budaörsi fiatal vett részt és a TRENDERfilm stábja. A forgatás a budaörsi hegyekben zajlott.

 

A ‘Kollektív’ szabad szellemű zenetanítási szisztéma. Tanáraik között zenetanárok, zeneterapeuták vannak. Idén fogalmazták meg szakdolgozati formában tanítási filozófiájukat, melyben saját zenepedagógiai elképzeléseket vegyít a Kodály-, Orff-koncepcióval, valamint a klasszikus indiai zenetanítás több ezer éves metódusával. Jelen pillanatban gitárt, basszusgitárt, dobot és éneket tanítanak. A tanított hangszerek spektrumát igyekeznek folyamatosan bővíteni.

kollektiv_alternativ_zenemuhely2

A budaörsi Kollektív Alternatív Zeneműhely  szeptemberben lesz hét éves. Korántsem a megszokott dolgokról közismert és most sem hazudtolták meg önmagukat. Megjelent legújabb videoklipjük Az én törzsem címmel.

A felvételekből jól látható, hogy nem egy egyszerű forgatásról lehetett szó, hisz az egyik budaörsi hegytetőn készültek a felvételek 20 fiatal közreműködésével.

A történetet még az is színesítette, hogy a Holi fesztiválokról jól ismert színes porral fűszerezték meg.

Szűcs Antal Mór a Zeneműhely tanárát a forgatás részleteiről kérdeztük, aki a Budaörsi Infónak elmondta, hogy ehhez hasonló ‘színes’ forgatásban még nem volt részük.

kollektiv_alternativ_zenemuhely_klip_forgatas6

Szűcs Antal Mór

 

Sok gyerekkel kellett együtt dolgoznotok a klip forgatása során, voltak nehézségek?

“Valamiért mindig megajándékoz minket a nyár, a legmelegebb napjával klipforgatás alkalmából. Tavaly hasonlóan ember- és gyerekpróbáló meleggel kellett harcolnunk.
Ami pedig általános nehézség, az a létszám. Szerencsénkre rengeteg fiatal jár hozzánk muzsikálni, ez adja meg azonban a szervezés pikantériáját is. Olyan utakat kell végigjárnunk minden téren (így a klipforgatást illetően is), amely út nincs kitaposva.

A Kollektív Alternatív Zeneműhely lényegében egy komplex zenei támadás, körülbelül 40-50 zenésszel. A klipforgatásra persze a bokros teendők és nyaralások miatt “csak” 20 fővel voltunk ki, azonban ez az üzemmód is komoly összpontosítást igényelt.”

 

Mi tetszett nektek a legjobban a forgatáson?

A végeredmény. Na meg persze a gyerekek “naprakészsége”.”

 

kollektiv_alternativ_zenemuhely_klip_forgatas32

 

Májer MSE a klip rendezője a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a legnagyobb nehézséget a hőség okozta.

“Mivel egy nap állt rendelkezésünkre, hogy leforgassuk a klipet, így korán kezdtünk és későn végeztünk. Sajnos a legnagyobb melegben is fent kellett lennünk a hegyen, ami a fiatalokat kicsit megviselte, de hősiesen helytálltak.

Ilyen ‘káoszos összhangot’ már rég tapasztaltam, mint ami a forgatáskor volt. Ennyi gyerekszereplőt koordinálni nem egyszerű, viszont ahogy a végeredményből is látszik, nem lehetetlen.

A gyerekeknek a közös zenélés olyan energiát és élményt adott, ami miatt úgy gondolom, hogy mindenképp érdemes odafigyelni a Kollektívre. Szerintem fogunk még róluk hallani.”

 

Nézzétek meg ti is a Kollektív Alternatív zeneműhely legújabb klipjét!

 

(Budaörsi Infó)

(Budaörsi Infó)

facebook:

1 Komment

  1. […] 30. – Budaörsi Infó) A Kollektív Alternatív Zeneműhelyről már többször olvastak hírportálunkon. Legutóbb a Városházán a Szakály Mátyás pedagógus díj és különböző kitüntetések […]

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.