Egy „gyümölcsöző” kapcsolat kibontakozóban Budaörsön

(Budaörs, 2014. július 28. – Budaörsi Infó) 2014. július 25-én a Budaörsi Agrárgazdasági Bizottság gyümölcsosztást szervezett a nagycsaládosok részére amiről képes riportot közöltünk a Budaörsi Infó Online-on a hétvégén. A program stratégiai partnerei a nagycsaládosok budaörsi szervezete és a Magyar Vöröskereszt budaörsi területi szervezete.

 

70 család kapott a hétvégén 10 kiló szilvát, és három kiló cukrot befőzés céljából, a Budaörsi Gazdapiacon.

Kisberk Balázs a Budaörsi Agrárgazdasági Bizottság elnöke a Budaörsi Infónak elmondta, hogy ők csak a megkezdett munkájukat kívánják folytatni.

gyumolcs_osztas_gazdapiac5

Kisberk Balázs

 

„A célunk a programjainkkal az, hogy felhívjuk a figyelmet a háztáji gazdálkodásra, és az önellátó minigazdaságok jelentőségére.

Egy új stratégiai partnerrel bővült a palettánk is, hisz a Vöröskereszt budaörsi szervezetével a továbbiakban folyamatosan együtt fogunk dolgozni. Úgy gondolom, hogy egy jó együttműködést dolgoztunk ki a jövőre nézve.

A következő hasonló programunk, ahol szintén a nagycsaládosokat kívánjuk segíteni a szeptemberi tyúkosztás lesz, amikor közel 100 család fog öt tyúkot és egy kakast kapni, vagy pedig hét tyúkot.”

 

gyumolcs_osztas_gazdapiac2

 

A családok kiválasztását a Nagycsaládosok Egyesülete és a budaörsi Vöröskereszt végezte, és végzi a továbbiakban is.

Garancsyné Wágner Margit  a Nagycsaládosok Egyesületének vezetője a Budaörsi Infónak elmondta, hogy elsősorban a lakótelepi családok voltak meginvitálva erre a programra.

„4-5-6 gyermekes családokat hívtunk meg. A családok nagyon örültek ennek a lehetőségnek, és szerettek volna még többen jönni, de most 60 családot hozhattunk. Viszont ennek is nagyon örülünk, hisz nagyon sok embernek sikerült így örömet okoznunk.”

 gyumolcs_osztas_gazdapiac9

 

A Budaörsi Agrárgazdasági Bizottság rendezvényein most először vett rész a Vöröskereszt, viszont a továbbiakban folyamatosan tartja majd a két szervezet a kapcsolatot.

Nagy Éva  a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete 1. számú Területi Szervezetének területi munkatársa a Budaörsi Infónak elmondta, hogy már most szoros együttműködés jött létre a Budaörsi Agrárgazdasági Bizottság és a magyar Vöröskereszt helyi szervezete között.

 

gyumolcs_osztas_gazdapiac_nagy_Eva

Nagy Éva és a vöröskeresztes önkéntesek

 

„Az együttműködés keretében lehetőséget kapunk a Budaörsi Agrárgazdasági Bizottság által biztosított élelmiszerek kiosztására a vöröskeresztes rászorulók körében is.

A gyümölcsosztásra most 10 családot delegálhattunk, a következő években azonban már – várhatóan – a budaörsi Vöröskereszt nagyobb lehetőséget kap a rászorulók kiválasztásában.

Azt gondolom, hogy ez egy nagyon jelentős kezdeményezés Budaörsön. Fontos, hogy a családok öntevékenyen részt vegyenek a saját sorsuk jobbítása érdekében.

Nagyon jónak tarom, hogy a családokat bevonjuk az együttműködésbe.

 

gyumolcs_osztas_gazdapiac4

 

A következő rendezvény a Budaörsi Agrárgazdasági Bizottság szervezésében a szeptemberi Gazdanap lesz, amelynek a tervezett ideje szeptember 20. (szombat), helyszíne, pedig a lakótelep. Itt a gazdáknak lehetőségük nyílik majd bemutatkozni. Ezt a programot követi majd a fent említett szárnyasosztás.

 

gyumolcs_osztas_gazdapiac6

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.