A vártnál magasabb lesz a vagyonvédelmi szolgáltatás rezsióradíja

A szakma által várt 1700-1800 forint közötti összeg helyett 1889 forintban határozza meg a belügyminiszter a vagyonvédelmi szolgáltatás minimális rezsióradíját – az erről szóló rendelet tervezete a kormány honlapján jelent meg csütörtökön.

 

Eddig csak az építőiparban volt kötelező a minimális rezsióradíj alkalmazása, de július elején a kormány közzétette azt a rendeletét, amelyben kötelezővé tette a vagyonvédelmi szolgáltatásoknál is a minimális rezsi óradíjat. A kormány egyúttal meghatározta annak a kiszámítási módját is, de a belügyminiszter kötelezettségévé tette a konkrét összeg maghatározását.

Német Ferenc, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara elnöke a múlt héten sajtótájékoztatón 1700 és 1800 forint közé várta a minimális rezsióradíjat. Ezzel szemben a szakminiszter 1889 forintot tett közzé a tervezetben.

A kötelező minimális rezsióradíjtól azt várja a szakma, hogy a szolgáltatás minősége is javulni fog – vélte a kamarai elnök.

A parlament februárban fogadta el a közbeszerzési törvény módosítását, amelyben aránytalanul alacsony árnak minősül a vagyonvédelmi szolgáltatásnál az az ajánlati ár, amely nem éri el a minimális rezsióradíj kötelező mértékét.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.