A casco-biztosítás külföldön is él, de csak a szükségjavítást téríti

Külföldön is számíthat segítségre aki magyar casco biztosítással rendelkezik és a kocsijával külföldön szenved – saját hibájából – balesetet, de annak mértéke korlátozott – közölte a genertel.hu direkt biztosító.

 

A direkt – online – biztosító kifejti: külföldön bármely biztosító csak a biztonságos közlekedéshez elengedhetetlen helyszíni szükségjavítást fizeti. A teljes helyreállítást Magyarországon kell elvégeztetni.

A külföldre utazók 66 százaléka indul el autóval, viszont casco biztosítással csak 34 százalékuk rendelkezik – idézi a közlemény a genertel.hu saját ügyfelei körében, félezres mintán végzett felmérés eredményét.

Akinek nincs casco biztosítása, az két eszközzel védheti magát a külföldön elszenvedett kár ellen. Néhány biztosító csak a külföldi tartózkodás idejére is kínál cascót, igaz a normál casco időarányos díjának akár a négyszeresét is elérheti a díj.

A külföldi védelem másik külön eszköze az utasbiztosítás mellé köthető kiegészítő assistance biztosítás. Ez a legolcsóbb – napi száz forint az átlagos díja – és meghatározott összegig segíti a bajba jutott autóst. Javítást nem térít, de például állja a műhelybe szállítás, vontatás költségét.

A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) legfrissebb – március végi – adatai szerint a casco szerződések száma 800 610 volt. A piaci szereplők becslése szerint ebből a rész-cascók aránya meghaladja az 5 százalékot.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.