Virágból készült kupával tiszteleg Debrecen

A FIFA Világkupa három méter magas, 1,5 méter átmérőjű, 24 kilogramm szalmarózsából készült másával tiszteleg Debrecen a brazíliai labdarúgó-világbajnokság előtt, a trófeát hétfő délután helyezték el a város főterén.

 

Pajna Zoltán, Debrecen alpolgármestere szerint a virágból elkészített kupát meglepetésnek szánták a futballszerető debrecenieknek és a városba látogató turistáknak. A virágkupa az eredeti trófea, a 18 karátos aranyból készült, 36 centiméter magas, 3,8 kilogrammos hivatalos nevén FIFA Világkupa mása.

Pikó Sándor képzőművész, a debreceni virágkarneválokon munkáival többszörösen győztes tervező komoly alkotásnak nevezte az eredeti kupát, amelyet előzetesen fotókon és más dokumentumokon tanulmányozott.

Mint mondta: arra a kérdésre kereste a választ, hogy mi köze a kupának a focihoz? A kupa tetején lévő gömb ugyanis nem labda, hanem a föld, a két hölgy pedig egy lehulló leplet tart, amelyből előbukkan a földgömb egy része.

viragbol_keszult_kupa_debrecen_foci_vb_2014

Szabó Erzsébet, a kompozíció másik készítője hozzátette: a virágkupát 24 kilogramm szalmarózsa felhasználásával 24 óra alatt készítették el, a kupa virágokkal díszített felülete meghaladja a 15 négyzetmétert.

Boros József, az Aranybika szálló tulajdonosa elmondta: a nagyméretű virágkupa a debreceni virágkarneválig lesz látható a szálló előtt, utána az Aranybika halljában tekinthetik meg az érdeklődők.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.