A legjobb védekezés a megelőzés – Terítéken a nyári betegségek

(Budaörs, 2014. július 25. – Budaörsi Infó) Nyáron több fajtáját tapasztalhatjuk a megbetegedéseknek. A napsugarak és a kánikula okozta betegségek és kellemetlenségek, mint a leégés, napszúrás vagy a hőguta. A vízparton bekövetkező balesetek és a víz okozta betegségek, mint a fulladás vagy a különféle gombás fertőzések. Különféle szabadidős tevékenységek alatt keletkezett sérülések és kellemetlen rovarcsípések, nyári fertőző betegségek, mint az ételmérgezések (szalmonella-fertőzés), különféle vírusos megbetegedések és bőrbetegségek. Azonban ha védekezünk ezek a bajok ellen, akkor sok kellemetlenségtől óvhatjuk meg magunkat.

A legtöbb ilyen típusú fertőzés az alapvető higiéniai szabályok betartásával és egy kis odafigyeléssel megelőzhető.

– Ha a gyermek rendszeresen és alaposan kezet mos, ételeit és italait nem osztja meg társaival, a gyümölcsöket alaposan megmossa, valamint kerüli a fertőzött közösségeket megelőzheti ezen betegségek kialakulását. A nyári táborozások, kirándulások alkalmával szintén nagyobb az esélye egyes fertőzések terjedésének, ezért célszerű alaposan felmérni a körülményeket, mielőtt csemetédet útnak indítod.

– A különféle rovarcsípések ellen a bokros és erdős területeken célszerű olyan ruházatot viselni, amely a test nagy részét eltakarja, illetve a patikákban kapható különféle riasztó és irtó készítmények is segíthetnek távol tartani a kellemetlenkedőket. A kirándulások után minden esetben alaposan vizsgáld meg gyermekedet, hogy nem kapaszkodott-e meg a bőrében valahol egy kullancs, mivel ezen rovarok csípése általában fájdalommentes és viszketést sem okoz. A kullancs időben történő és szakszerű eltávolítása nagymértékben hozzájárul egy esetleges fertőzés elkerüléséhez!

– A strandokon és uszodában a gyermek lehetőség szerint mindig viseljen papucsot vagy vízicipőt, egy csökkenthető a gombás fertőzés kockázata. A medence használata előtt és után célszerű alaposan letusolni és fertőtleníteni a lábakat, kezeket. A gyermeknek legyen saját törülközője, amit nem ad kölcsön senkinek. A bőrgomba gyakori megbetegedés a nyári hónapok alatt, és kezelése sok esetben hosszadalmas folyamat.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.