Először a Wehrmacht jött Magyarországra, azután az SS – Utcai tiltakozó “kiállítás” a Szabadság téren (Képgaléria)

A galéria megtekintéséhez kattintson a képekre!
Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet!

(Budaörs/Budapest – 2014. április 22., Budaörsi Infó) A Die Welt című német konzervatív lap a holokauszt magyarországi történetéről közölt cikket pénteken az online kiadásában. Itthon, az ellenzék nagyobbik része szerint az ellenállást kell választani, hogy a kormány ne építhesse meg a német megszállási emlékművet. A hétvégén az emlékmű tervezett helyén, az elbontott kordonok körül egyfajta szabadtéri, a holokausztra emlékeztető spontán kiállítás jött létre. Sokan köveket, és a szörnyűségekre emlékeztető tárgyakat, írásokat helyeztek el a helyszínen. Fotózták és filmezték az arra járók a nem mindennapi utcai tiltakozó “kiállítást”, de volt olyan is aki nemtetszését fejezte ki a helyszínen!

 

    A Die Welt Először a Wehrmacht jött Magyarországra, azután az SS címmel közölte Sven Felix Kellerhoff írását, aki megjegyezte, hogy a választásokon megerősített, “de nemzetközileg vitatott” kormányfő, Orbán Viktor “terve révén robbanékonnyá vált a magyar zsidók 70 évvel ezelőtti elpusztításának” témája.

    Orbán “egy emlékművet akar emelni, amely Magyarországot a német agresszió tiszta áldozataként mutatja be” – tette hozzá, megjegyezve, hogy ennek a beállításnak “kevés köze van a valósághoz”.
http://www.welt.de/geschichte/zweiter-weltkrieg/article127030317/Erst-kam-die-Wehrmacht-nach-Ungarn-dann-die-SS.html
kordonbontas_emlekmu_2014apr18

Az ellenzékiek újra kordont bontottak

    Bauer Tamás pénteken, a fővárosi Szabadság téren, 2014. április 18., pénteken tartott tiltakozáson kijelentette, hogy “gondolatban, írásban, tüntetéssel, parlamenti felszólalásban, de tudnunk kell, hogy a lényeg az ellenállás ezzel a szörnyűséges rendszerrel szemben”. Ez a rendszer egyszerre antiszociális, elnyomó és gazdaságilag tehetetlen, ezért össze fog omlani – mondta, hozzátéve, hogy addig még hosszú idő telik el.

    Lendvai Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője a tüntetők előtt arról beszélt, hogy az emlékmű alapozását – a tiltakozások ellenére – már befejezték, és olyan speciális betont használtak hozzá, amely gyorsabban, akár egy hét alatt is megköt. Szerinte ez a beton új jelkép: “a hatalom bebetonozása, egyesek uralmának a bebetonozása”.

    Az emlékmű felépítésének ügye azt jelzi, a kormány azért “tetteti magát betonfejűnek”, hogy bebizonyítsa: ennek a hatalomnak mindent szabad – tette hozzá.

    Popper Gábor, a Magyar Liberális Párt ügyvivője azt mondta, hogy az emlékműről ő a félelemre asszociál: “úgy érzem, hogy újra félni kell az embereknek származásuk, etnikai hovatartozásuk, esetleg nemi identitásuk miatt”.

    Továbbra is mindent megtesznek, hogy legalább lelassítsák a kormányt az emlékmű megépítésében – jelentette ki.

    A tüntetésen elhangzottak szerint a tiltakozók már tíz napja demonstrálnak a német megszállás áldozatainak emlékműve, illetve a felépítése ellen. A pénteki rendezvényen mintegy százötvenen vettek részt; a tüntetés végén ezúttal is elbontották az emlékművet körbevevő állványrendszert, illetve kordont. A helyszínt a rendőrség biztosította, de nem léptek közbe, és rendbontás sem volt.

 

 

21_nemet_emlekmu_szabadsag_ter_2014apr21

Utcai tiltakozó “kiállítás” jött létre a kordonok körül

 

A hétvégén az emlékmű tervezett helyén, az elbontott kordonok körül egyfajta szabadtéri, a holokausztra emlékeztető spontán kiállítás jött létre. Sokan köveket, és a szörnyűségekre emlékeztető tárgyakat, írásokat raktak ki a helyszínen. Ez nem mindenkinek “tetszett”!

Fotózták és filmezték az arra járók a nem mindennapi utcai tiltakozó “kiállítást” a hétvégén és húsvéthétfőn, de volt olyan is aki nemtetszését fejezte ki a helyszínen!

Egy tegezzel díszített övtáskát viselő, szemüveges férfi – szemmel láthatóan tudatosan – azzal az ürüggyel, hogy fotót készít lerugta a köveket a betonszegélyről és rátaposva az odahelyezett tárgyakra, mintegy eljátszotta, hogy fényképet készít. Az egyik ott álló férfi rászólt, de nem válaszolt, majd mikor látta, hogy munkatársunk fotót készített, leszegett fejjel gyorsan elhagyta a helyszínt.

 

06_rombolo_nemet_emlekmu_szabadsag_ter_2014apr21

A férfi, aki lerugta a köveket

 

08_rombolo_utan2_nemet_emlekmu_szabadsag_ter_2014apr21

A helyszín

 

(Budaörsi Infó/MTI)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.